Valami van az ablakban

2023.08.12. 10:30

Van, hogy a gyász teljes őrületbe torkollik

Az európai horrorfilmek egsézen mások, mint azok, amelyek Hollywoodban készülnek – jelen munkára is akkor üljünk csak be, ha megedzettük már a lelkünket eléggé.

Bama.hu

A történet sokat ígér. Egy baráti társaság autóbalesetet szenved, az egyik fiatal belehal a sérüléseibe, nagybátyja pedig a többieket okolja a haláláért. A társaság egy vidéki nyaralóba utazik, hogy csendesen gyászoljanak. A külvilágtól elzárt nyaraló kezdetben a békét és nyugalmat kínálja, ám aztán megmagyarázhatatlan események veszik kezdetüket, majd a fiatalok olyan hangfelvételeket kezdenek el hallani, amelyek a baleset során készültek, és egy sötét titokról árulkodnak. Amikor pedig feltűnik egy álarcos ámokfutó és terrorizálni kezdi a tinédzsereket, már a saját életük a tét.

Ahogy a hivatalos ismertetőből is kiderül, első körben a gyász lesz az, ami nyomasztóan dől le ránk a vászonról – ám ez hamarosan valami egészen másba fordul át. A karfaszorongatás már csak azért is garantált, mert a norvég háttér, illetve úgy egészében, a norvég mentalitás különlegessége önmagában ad egy sötétszürke árnyalatot mindennek. És aztán ami a sötétszürke mögül előbukkan, abban nem lesz sok köszönet. 

A pécsi Cinema City-ben a filmet sötétedés után vetítik – nem véletlenül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában