Otthon pattog a popcorn

2023.08.06. 11:30

Van itt kérem minden: mezítelen arkangyal, háború, élet, lecserélt színész

Egyik szemünk sír, a másik nevet, hogyha a különböző streaming szolgáltatók nemrégiben feltöltött tartalmait böngésszük. Nevet, mert rengeteg film és sorozat felkerült az oldalakra, viszont sír, mert egyik kedvenc sorozatunk búcsút vett főkarakterének megformálójától.

Czeczon Enikő

Az ajánlást kezdjük az HBO Maxon debütáló az Élj! (Living) című alkotással, amely egy brit dráma Bill Nighy főszereplésével. Már az előzetest látva átjár minket egy keserédes érzés, hiszen a film erősen szól a mulandóságról és az életről. A történet az 1950-es évek Londonjában játszódik, ahol egy hétköznapi ember életét követhetjük nyomon, aki köztisztviselőként éli mindennapjait. 

Az élete nem túl izgalmas, de amikor egy nap az orvos súlyos diagnózist állapít meg nála, szabadságot vesz ki, hogy aztán az addigi unalmas életét valami csodálatossá és emlékezetessé varázsolja. Lehet, hogy számtalan ilyen film készült, bár megunhatatlanak, és már azért is megér egy misét ez a film, mert bezsebelt egy díjat és kilenc jelölést.

Lecserélik a színészt 

Elérkeztük ahhoz a sorozathoz, amelyre, ha csak rágondolnak a rajongók, megszakad a szívük. Ez pedig nem más, mint a Vaják, amelynek harmadik évada most már teljes egészében megnézhető a Netflixen. Ez az utolsó szezon, amelyben Henry Cavill formálta meg Ríviai Geralt szerepét. Ez pedig hatalmas felháborodást okozott a fanok körében, arról már nem is beszélve, hogy mekkora volt a zúgolódás az őt váltó Liam Hemsworth körül – teljesen jogosan. Biztos vagyok benne, hogy elég nagy mélyzuhanás lesz ez a sorozat életében, de kudarcok mindig vannak. Már csak abban bízunk, hogy Henry Cavill méltón búcsúzik a szereptől. 

Garantált a tenyérizzadás 

A Prime Video felületéről kettő alkotást hoztunk. Az első a Guy Ritchie rendezésében, Jake Gyllenhaal főszereplésével készült A szövetség (The Covenant), amely tulajdonképpen a direktor válasza a Netflix A kimenekítés című akciófilmjére. A történet Afganisztánban játszódik, ahol ­John Kinley őrmester utolsó bevetését végzi Ahmeddel, a helyi tolmáccsal, aki embert próbáló terepen, saját életét kockáztatva cipeli biztonságos helyre sebesült felettesét, és meg kell bízniuk egymásban, ha túl akarnak élni. Muszáj elmondani, hogy ez nem olyan film, mint A kimenekítés, jóval lassabb, és inkább a thrillervonalon van hangsúly, nem a folytonos akción.

A furcsa duó visszatér 

A másik alkotás a szolgáltatóról az Elveszett próféciák második évada, amelyben a bukott angyal, Azirafael könyvesboltja előtt megjelenik egy mezítelen arkangyal, aki arra sem emlékszik, hogy kicsoda és hogyan került oda, felborítva ezzel Azirafael és a visszavonult démon, Crowley életét. A szökevényt mind a Mennyország, mind a Pokol keresi, de eközben Crowley és Azirafael azon munkálkodnak, hogy összeboronáljanak két embert. A veszély viszont ott ólálkodik körülöttük. A Neil Gaiman (Csillagpor, Amerikai istenek) által is írt bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett második évad tökéletes kikapcsolódást nyújt, amelyben a démont kedvenc Dokink, David Tennant formálja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában