Elismerték Bókai Zoltánt

2023.09.23. 20:05

A népszerű karmester kapta a Balikó Tamás Nívódíjat

Második alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban szombat este – az idei győztes Bókai Zoltán lett.

Bama.hu

Bókai Zoltán a pécsi vasútállomáson

Fotó: Laufer László

A színház közösségi oldalain számolt be arról, hogy szombat este, Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperett premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte a premierközönséget Lipics Zsolt igazgató, aki ünnepi pillanatot konferált be, hiszen a Balikó Tamás Nívódíj átadására került sor.

A Pécshez ezer szállal kötődő Balikó Tamás, a széles körben kedvelt színművész, rendező és színházigazgató művészi és színházteremtő személyisége elismeréseként alapított díjat ebben az évben Bókai Zoltán karmester, a színház zenei vezetője kapta.

A Balikó Tamás Nívódíjat a színház művészeti vezetése évente a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtó társulati tagnak adományozza elkötelezett, fáradhatatlan, magas színvonalú munkájáért. Bókai Zoltán a színház zenés produkcióinak állandó és elengedhetetlen résztvevője, karmesterként, zeneszerzőként vagy előadóként. Az est további részében dirigálása alatt csendültek fel a Lehár operett ismerős operettslágerei a Pécsi Szimfonietta közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában