Ettek, ittak, jót mulattak

2023.09.05. 16:20

A szórakozás is határtalan volt a pécsváradi lakomán

A hagyományokhoz híven idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Pécsváradon a Határtalan lakomát.

Czeczon Enikő

Forrás: Pécsvárad Facebook-oldala

A gasztronómiát fókuszba helyező eseményt először 2015-ben tartották meg, a pécsváradi apátsági alapítólevél keletkezésének ezredik jubileuma alkalmából. Attól az évtől kezdve minden évben összegyűlnek az emberek, hogy egy nagy közös sütéssel, főzéssel, lakmározással ünnepeljék az összetartozásukat a környékbeli településsekkel, illetve a távolabbi, akár határon túli testvérvárosokkal.

A Határtalan Lakoma 2023-as menüsora a következő főételeket tartalmazta: gombás-tárkonyos sertésragu; grillhúsok salátával; halászlé; kakaspörkölt; kemencében sült felvidéki ételek; lecsó Pécsvárad Város Legjobb Lecsója 2023; töltött káposzta; birkapörkölt; babgulyás; töltött paprika; sült kolbászok; kakastöke pörkölt; rántott velő; kemencében sült házi kenyér zsírral és hagymával. De az édesszájúak sem szomorkodhattak, hiszen voltak, akik készültek hólabdával, kürtőskaláccsal és különféle házi süteményekkel is. 

A gasztronómiai élmények mellett több színes programmal is készültek a szervezők. Szajk polgármereste, Farkas Béla tárogatózott, előadást adott a Mecseknádasdi Nyugdíjas Klub kórusa, a “Szivárvány” Német Nemzetiségi Óvoda tánccsoportja és még sokan mások. De érkeztek sztárvendégek is az eseményre Horváth István és Kriszta Kinga, a Magyar Állami Operaház énekesei személyében. De a gyerekek sem unatkoztak, hiszen íjászkodhattak, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Egy a biztos, hogy a szórakozás határtalan volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában