Hungarikum pályázat

2023.09.21. 19:15

Fényképsorozat és film készül a siklósi értékekről

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

Kétmillió forint támogatást nyert a siklósi önkormányzat a Hungarikum pályázat keretében. Az elnyert összegből a 18 helyi értéket bemutató imázsfilm és fotósorozat készül, jelenleg ugyanis a város nem rendelkezik a mai trendeknek megfelelő, aktuális, szabad felhasználású fényképgyűjteménnyel, valamint rövidfilmmel, amelyek a siklósi saját értékeket összesítve népszerűsítenék. 

A siklósi helyi értéktárhoz jelenleg a Siklósi Vár, a Malkocs Bej dzsámi, a Siklósi Római Katolikus plébánia templom, a Református templom, a Siklósi „Szerb-ortodox” templom, a Tenkes kapitánya kultusza, a Siklósi Vince-nap hagyománya, a Máriagyűdi Bazilika, a Dolce Hegedűegyüttes, s Siklósi Tenkes Vegyeskar, a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar, a Siklósi Vár és Múzeumbaráti Kör, a Siklósi Szalon, a 112 éves Szentgyörgyváry fényképészet, Kövesdi László cipészmester, Szántó Ákos szíjgyártó, Polgár Péter és Anikó máriagyűdi Levendulás Háza, valamint a Siklósi temetőkápolna tartozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában