Programajánló

2023.09.08. 19:15

Ismét megrendezik a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját

A siklósi székhelyű „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület idén 10. alkalommal rendezi meg a X. Drávaszögi Magyarok Fesztiválját, mely az egyesület fennállása óta az egyik kiemelt térségi rendezvényükké vált.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Képünk illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

A fesztivált a rendezők a horvátországi Drávaszög magyar lakta településeinek közösségeivel, egyesületeivel közösen szervezik évről évre. A két Drávaszög szervezői és rendezői munkáját ma már nagyban megkönnyíti az országhatárok nyitottsága , mellyel egyszerűbbé váltak a kölcsönös látogatások.

Az idei fesztivál nyitórendezvényére szeptember 15-én 15 órakor kerül sor Nagytótfaluban, az egyesület megalakulásának helyszínén, a református templomban. Itt dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsos, majd Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke mond ünnepi beszédet. A nyitórendezvény rangját emelik azok a színes kulturális programok, melyben az oda látogatóknak részük lehet.

Szeptember 17-én az érdeklődők délelőtt 11 órakor Beremenden ökumenikus istentiszteleten vehetnek részt, melyen Balogh László református lelkész és Fejér Klára római katolikus liturgikus hirdetik az ígét. Aznap délután 14 órakor a siklósi református templomban a hazai és horvátországi 8 kóruson kívül közreműködik még a Pécsi Refomátus Kollégium Énekkara is. Az előző fesztiválokhoz hasonlóan a tartalmasnak ígérkező fesztiválra a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. 

A programot az egyesület a NEA hozzájárulásával szervezi, de a siklósi önkormányzat, szponzorok, magánszemélyek és egyházak is támogatják a rendezvényt.

A „Fontos Vagy Nekünk” Egyesületet a lelkes alapító tagok 2012-ben hozták létre a drávaszögi emberek emlékei, hagyományaik tisztelete és a közösségeik rendszeresebb találkozásának érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában