Filmek Halloween alkalmából

2023.10.31. 16:20

Gyorsan terjedő zombivírus szedi áldozatait világszerte

Ha beköszönt a rettegés napja, azaz halloween, akkor előszeretettel kapcsolunk be olyan filmeket, sorozatokat, amelyek megrémisztenek minket. Ugyan nálunk októbe 31-e nem munkaszüneti nap, de november 1-je igen, így van lehetőség arra, hogy egy napon át elmerüljünk a horror világában.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: LedyX

Nem csak a hangulat, hanem az időjárás is tökéletesen esős, szürke, tocsogós és hűvös, hogy végül a kanapén kössünk ki egy jó film vagy sorozat társaságában. Ehhez a kikapcsolódáshoz ajánlunk most filmeket néhány streaming-szolgáltatóról.  

Sorra hullanak az örökösök, mint a legyek 

A Netflix-ről nem ajánlhatunk mást sorozatot, csak is Az Usher-ház bukását, amely egy igazi sztárparádés természetfeletti horror Mike Flanagantól, attól az író-rendezőtől, akinek olyan zseniális alkotásokat köszönhetünk, mint a A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme vagy az Mise éjfélkor. A legújabb sorozat, Az Usher-ház bukása az azonos című Edgar Allan Poe novella alapján készült, csak éppen jelenkori köntösbe bújtatva. A történet egy dinaszti életét követi nyomon, amely összeomlik, amikor az örökösök egymás után vesztik életüket. 

Egyre sebesebben zuhannak az őrület szakadékába

Az HBO Max volt olyan kedves, és egy csokorba gyűjtötte össze erre a napra a halloween-i alkotásokat, amelyek között találhatunk új, illetve klasszikus alkotásokat is. És egyszerűen nem tudtam nem egy az utóbbi kategóriába tartozó filmet választani. És mi másra esett volna a választásom, ha nem a Ragyogásra, amely Stephen King azonos című regénye alapján készült. A történetben Jack, az író elvállalja egy magashegyi szálloda gondnoki állását télire. De a hó elzár minden utat, és a hotelben elkövetett gonosz tettekből felhalmozódott energia kezdi megőrjíteni Jacket és családját.  

Sötét titkokat rejtegetnek a gyerekek szülei 

A Disney Plusz-ra átevezve is foghatunk ki a kínálat tavából különböző horror filmeket, de sok közte a vígjáték kategóriába is besorolható. A választásom kivételesen egy újdonságra eset, amely egyszerre horror, vígjáték és fantasztikus film is, és a Libabőr címet viseli. A sorozatot R. L. Stine világsikerű könyvei ihlették, amely öt középiskolást követ nyomon, akik nyomozást folytatnak egy Harold Biddle nevű tinédzser három évtizeddel korábbi tragikus halálával kapcsolatban, miközben sötét titkokra bukkanak a szüleik múltjából.

Zombivírus szedi áldozatait világszerte 

A Skyshowtime is összeállított egy gyűjteményt, amelyben összeszedte a horrorfilmek apraja-nagyját. A felhozatalból igen nehéz választani, hiszen sok új alkotás, és sok régebbi mű is megtalálható. Fent vannak a Paranormal Activity filmsorozat részei, de A kör filmek és a Péntek 13 is, de az újdonságok között szerepel a Mosolyogj és a Pearl is. De innen végül egy személyes kedvencemet ajánlom, méghozzá a Brad Pitt főszereplésével készült World War Z című filmet, amelyben Garry Lane korábbi ENSZ-alkalmazott hívást kap, hogy segítsen megállítani egy globális járványt, amely az emberi faj elpusztításával fenyeget. Lane-nek meg kell védenie a családját, és meg kell találni a gyógymódot a zombivírus ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában