Új szerepben kell helytállnia

2023.10.21. 07:00

Ilyen még nem volt: Sasvári Sándor egy csődör bőrébe bújik

Az emberi élet során gyakran előfordul, hogy egy adott szerep lejár, s ezt követően más, addig szokatlan feladatkörben kell helytállni. Ez azonban az állatok esetében is megeshet, úgy, miként azt a 80-as évekből ismert Omega nevű versenyló, aki hirtelen tenyészcsődörré vált, is tapasztalta. A szokatlan témát musicalformában állítja színpadra Moravetz Levente Szolnoki Péter zenéjével a Pécsi Harmadik Színházban, október 21-i bemutatóval.

Mohay Réka

Az Omega, a Csődör nem csak Pécsen, de Budapesten is debütál, a címszerepben pedig a musicalekből és rockoperákból jól ismert Sasvári Sándor lesz látható. Mellette további ismert színészekkel találkozhatunk, – többek között – a Linda sorozatból ismert Görbe Nórával és Szerednyei Bélával, illetve Koós Rékával. 
 

– Sasvári Sándor egy versenyzésből „kiöregedett” ló bőrébe bújik, aki egyik napról a másikra egy méntelepen találja magát, ahol a megözvegyült csődörösné (Görbe Nóra) mindent elkövet, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy épp úgy ért a lovak szaporításához, mint ahogy néhai férje. Hiába hozzák azonban a szebbnél szebb kancákat fedeztetésre, a csődörnek csak a versenyzésen jár az esze

 – írják a darab készítői a produkcióról. 
– János, aki bejáratos a méntelepre (Szerednyey Béla, másik szereposztásban Weil Róbert) megpróbálja jó tanácsokkal ellátni a csődört, de hiába. A csődörösné unokája, Lilike (Jobbágy Elmira) még fel is olvas Omegának, hogy mi is lenne a teendője, de semmi… Egészen addig, amíg meg nem érkezik Dolly a csinos kanca (Koós Réka), aki… na de hagyjunk valami izgalmat és meglepetést is – olvasható az előadás ajánlójában. 


– Egy kedves, 80-as évekbeli történetet dolgoztunk fel, amikor egy versenyzésből kiöregedett ló egy állami tenyészgazdaságba került, ő azonban eleinte igen nehezen találta a helyét az új szerepben, később aztán ráérzett a dologra és az egyik legjobb tenyészcsődörré vált – mesélte a produkció alapötletét illetően Moravetz Levente, aki egyúttal írója és rendezője is a darabnak. Hozzátette, a jeleneteket az igényesség és ízlésesség jegyében alkották meg, megjelenítve az emberi oldalát egy olyan történetnek, amely talán sokak számára ismerős lehet. 
Megjelenik egy kislány is az előadásban, Jobbágy Elmira megformálásában, aki a külvilág szemében sérült, s az emberek nyelve mellett a lovakkal is tud kommunikálni. 
 

– Persze, a darab végére mindenki eldöntheti, hogy valóban ő az, aki sérült, vagy talán velünk, emberekkel sincs minden teljesen rendben időnként… 

– tette hozzá a rendező. 
A humoros musical zenéjéért Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes egyik tagja felel, aki könnyed, popos stílusban, sok slágergyanús szerzeménnyel várja a hallgatóságot. Mindig jól megtaláljuk Péterrel a közös hangot, már három közös munkát is jegyzünk, ebből a Sárkányszívet már bemutattuk, illetve most fogjuk játszani az Omega, a Csődört, egy pedig még várat magára a megjelenéssel – árulta el Moravetz Levente. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában