A filmklub folytatódik

2023.10.17. 10:30

Koporsót cipel maga után egy férfi - mindenki kíváncsi, hogy mi van benne

A Kioszk Filmklub újabb filmmel jelentkezik október 17-én, este 8 órakor, és maradnak a Tarantino vonalon. Ezen az őszi kedden az 1966-os, a rendező számára inpirációul szolgáló Django című filmet vetítik, amelyet Sergio Corbucci rendezett.

Czeczon Enikő

Fotó: Pesthy Márton

Az alkotás egy magányos férfi viszontagságait ábrázolja rendkívüli brutalitással, keserű iróniával és nyers realizmussal. Django egykori katona, aki harcolt az Unió seregében az amerikai polgárháborúban, de délről származik. Egy sáros, mocskos és kihalt vidéken vezet az útja, és maga után egy koporsót cipel, ami idővel felkelti a nézők kíváncsiságát, hogy mit is rejthet. A főhős úgy nevezi azt, ami benne van, hogy Django, ezért a néző és a szereplő is azt feltételezi, hogy egy holttest lapul benne, és azt akarja eltemetni. Valójában ez a szándéka, mert vészterhes múltjától igyekszik megszabadulni. 

A Kioszkban az év végéig filmklubbal jelentkeznek, amelynek koncepciója az, hogy bemutassák Quentin Tarnatino világát azokon az alkotásokon keresztül, amelyek inspirálták, amelyeket ő írt, vagy épp amelyekben szerepel, de nem ő rendezett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában