Felnőtté válás

2023.10.27. 13:20

Megjelent a Bocs, hogy élek! kötet

Mohay Réka

Balássy Fanni ifjú írónő idén januárban dolgozott a pécsi írórezidencián, egy köteten, amely a fiatalság, illetve a felnőtté válás kérdéseit, szépségeit és kihívásait dolgozza fel az irodalom segítségével. A kötet nemrég megjelent a Pagony Kiadó gondozásában, Korbuly Ágnes illusztrációival, Bocs, hogy élek címmel. A mű szerzőjével és a grafikák készítőjével a megjelenés alkalmából a budapesti Három Hollóban tartanak egy pódiumbeszélgetést november 8-án este hat órától.

– A szerkesztőmmel közös vonásunk, hogy mindenért bocsánatot kérünk, szabadkozunk, akkor is, amikor nem kéne. Az ilyen embereket, úgy látom, könnyebb kihasználni. Ez adta az alapötletet, és a készülő írás olyan jeleneteket mutat be, amelyekben ez a viselkedés köszön vissza. Nem mellőzi, remélem, a humort, a groteszk elemeket sem, ugyanakkor az alaphelyzetből kifolyólag jelen van a tragikum is

 – nyilatkozta az írónő az év elején lapunknak az akkor még készülő könyv kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában