Baranya

2023.10.20. 07:22

Pénteki programsoroló

Fotó: Laufer László

Színház

Bóbita Bábszínház (Felsővámház u. 50.): Dödölle (pöttömszínházi előadás, 10.00).  

Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.): Tandem Színház: Sanzonest 1956-ból – avagy nagypapa esete az olimpiákkal. Ez egy személyes történet. Játssza: Bacskó Tünde, zongorán kísér: Jaksov Borisz (19.00).  

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1.: A miniszter félrelép (bohózat két felvonásban, 19.00).  

Koncert

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.): Pannon Filharmonikusok: Klasszikus varázslók a Kodály Központban. Harry Potter és társai. Közreműködik: Deák Márta – hegedű, vezényel: Nicolo Umberto Foron (19.00).  

Turmix

JPM Csontváry Múzeum (Janus Pannonius u. 11.): „Csontváry 170” című kiállítás. Közös kiállítással emlékeznek a 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadarra Budapesten és Pécsett. A kiállítás 2023. november 5-ig látogatható (10.00). 

MCC Pécsi Képzési Központ (Czinderi u. 6.): „Hogyan segítheti a filozófia a kultúra megőrzését?” – című előadás. Előadó: Fisher Derderian (Alapító és ügyvezető igazgató – Roger Scruton Legacy Foundation). Az előadás angol nyelvű, szinkrontolmáccsal (17.00).  

 

VOKE Vasutas Művelődési Ház (Váradi A. u. 7/2.): Amida G.: Lélekvarázs című kiállítása. Megnyitja: Kocziány Tibor, közreműködik: Fuego Virtuoso együttes. A kiállítás megtekinthető 2023. november 9-ig, a Művelődési Ház nyitvatartási ideje alatt. Megnyitó ma (17.00).  

Zsolnay Kulturális Negyed (Herkules Műhely): A Zsolnay Mauzóleum egy kicsit másképp című előadás. Előadó: Kehidai László. Az előadás Orosz László és Kehidai László, A Zsolnay Mauzóleum című könyve születésének alapjaira épülve mutatja be a mauzóleum előéletét, a család temetkezési szokásait, az építés történetét és az 1950-es évek eseményeit (17.00).  

 

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában