Zárul a fesztivál

2023.10.15. 10:05

Viszonyt kezdett egy fiatal lánnyal a férfi, a feleség pedig belegyezett

Október 15-én zárul a Skandináv Filmfesztivál a pécsi Apolló Moziban. A zárónapon vetítik A Kommuna című dán-svéd-holland filmdrámát este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A hetvenes években járunk, amikor is Erik és családja Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyermekének. Ezért úgy döntenek, hogy kommunát alapítanak, és meghívják az ismerősöket, barátokat, hogy költözzenek ők is a házba, és közösen a fenntartási költségeket már tudják fizetni. Kezdetben minden idilli, ám a középkorú Erik viszonyt kezd egy fiatal lánnyal, és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a feleség is beleegyezik. De ahogy múlik az idő, mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel. 

Thomas Vinterberg egy igen termékeny rendező, akinek olyan filmekhez köthetők a nevéhez, mint A vadászat, a Még egy kört mindenkinek. A direktor alkotásai mindig érdekes témát hívatottak bemutatni, hogy aztán elgondolkoztassák a nézőt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában