Jön a segítség

2023.12.27. 13:20

Hurrikán csapott le egy településre: fő bevételi forrása is romokban hever

Miközben írtam ezt az ajánlót, a több mint nyolcórás karácsonyi zenei lejátszási listám hallgattam. Tökéletesen illetek a zenék a kötethez is, hiszen a Pioneer Books jóvoltából megjelent Karácsonyra állni fog című könyv ezen ajánló főszereplője, amelynek története úgy burkol be, mint a kedvenc karácsonyi dalunk.

Czeczon Enikő

Fotó: Czeczon Enikő

A kötetet Lucy Score jegyzi, akinek magyarul megjelent már két könyve, az Amin sosem leszünk túl és Amit sosem fedünk fel. Ez a két regény egy sorozat részei, de különálló történetek. Még nem olvastam őket, mert eléggé megosztók a kritkák róluk, de mindenképpen meg akartam ismerkedni az írónő munkásságával, így kapva kaptam az alkalmon, amikor kiderül, hogy egy karácsonyi kötetet is kiadnak tőle.  

Megijedtem, amikor először a kezembe fogtam a könyvet, és nem a címe miatt, hanem inkább a könyv oldalszáma miatt, ami 432 oldal. Majdnem ötszáz oldal, és én nem tudtam, hogy egy karácsonyi romantikus könyvből, hogyan lehet ennyit kihozni, de az írónő megtette, és egyáltalán nem unatkoztam. Voltak ugyan felesleges részek, de összességében jót szórakoztam.

A történetben adott egy kisváros, Merry, amely hangulatos karácsonyi vásáráról ismert. Ez nem csak egy mulatság, hanem a településnek a fő bevételi forrása is, azonban ebben az évben, úgy tűnik, máshogy lesz, hiszen a Veronica hurrikán hatalmas pusztítást végez a területen, és mindent romba dönt, a karácsonyi vásár terveivel egyetemben. De, mint lenni szokott, érkezik egy megmentő, most Catalina King televíziós valóságshow-sztár, házfelújítóműsor-vezető személyében. Tévécsatornája vállalja a felújítás minden költségét, cserébe viszont sorozatot forgatnának a munkálatról. És mint lenni szokott, van egy ember, akinek nem igazán tetszik ez, aki ebben a történetben nem más, mint a szexi – ez csak természetes –, de mogorva Noah Yates, a település polgármestere.

Ez egy tipikus ellenségből szerelmesek történet, és tényleg, de tényleg ne várjunk nagy újdonságokat, vagy olyan fordulatokat, amelyektől az állunkat keressük a földön. Nem, ez a könyv pont az, ami lenni akar. Egy bájos, szerethető történet, amely karácsonyi köntösbe van bugyolálva. Mondjuk én kissé hiányoltam a hangulatot, szívesen olvastam volna arról, hogy pontosan milyen is ez a híres vásár, milyen a hangulata.

A karakterek egytől-egyig szerethetők. Nincs olyan szereplő, aki rossz lenne, vagy áskálódna, de ezt is várjuk egy ilyen regényről, nem? Kedvességet egy nem éppen kedves világban. Legszívesebben mindenkit megölelgettél volna, és azt suttogtad volna, hogy miért csak a könyvekben léteztek. Akivel talán annyira nem szimpatizáltam, az maga a polgármester karaktere, akinek ugyan megértettem az érveit, csak elfogadni nem tudtam, illetve az ő személyisége számomra egy kicsit felszínes volt. Az írónő pedzegetett pár szálat a múltjából, amelyben szerepet kap egy nem éppen szerető szülő, de nem foglalkozott vele túl sokat, pedig lehet, hogy érdemes lett volna azért, hogy sokkal jobban megértse az olvasó a gorombaságát

Ha röviden kellene jellemeznem ezt a kötetet, akkor azt mondanám, hogy ez egy feel-good könyv, ami után sokáig mosolyogsz, és elraktározod azt a könnyedséget, bájt a lelkedben, amit adni képes. 

Lucy Score: Karácsonyra állni fog
romantikus, karácsonyi
Pioneer Books
2023

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában