A zenei élet csillagai

2023.12.04. 10:30

Női energiákkal töltődik meg a Kodály Központ

A Filharmónia Magyarország szervezésében december 4-én Pécsre érkezik Olga Kern zongoranűvész, valamint a Concerto Budapest, amelyet az új-zélandi karmester, Gemma New vezényel. A hangverseny este 7 órakor veszi kezdetét a Kodály Központban.

Czeczon Enikő

Forrás: Filharmónia Magyarország/Pannon Filharmonikusok

A koncert folyamán felcsendül egy Beethoven, egy Glinka és egy Rahmanyinov darab is. Utóbbi zeneszerzőtől a 3. zongoraversenyt hallatja a nagyérdemű, amely a zeneirodalom egyik legnagyobb technikai kihívást jelentő zongoraműve. A darabot a világhírű Olga Kern fogja előadni Gemma New vezényletével, aki jelenleg a Hamilton Philharmonic Orcestre zeneigazgatója és a New Zealand Symphony Orchestra vezető karmestere, akit a St. Louis Pos-Dispatch nevű újság a zenei égbolt feltörekvő csillagának nevezett. 

A hangverseny előtt, délután 6 órakor egy előadáson is részt vehetnek az érdeklődők, ahol Olga Kern zongoraművésszel és Gemma New karmesterrel beszélget a Filharmónia Magyarország munkatársa.  

További információt a Filharmónia Magyarország weboldalán olvashatnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában