Izgalmas és színes

2023.12.18. 11:30

Sport, magány és más érdekességek a Mecseki Fotóklub képein (galéria)

Elkészült a Mecseki Fotóklub 2024 első negyedéves programja.

Mészáros B. Endre

Fotó: Laufer László

A részletes ismertetőből előzetesen két eseményt emelnénk ki. Kerekes István Szociofotók/szocioportrék címmel tart előadást február 20-án. A fotóművészről tudni kell, hogy a közelmúltban átlépte a fotópályázatokon elnyerhető díjak számának négyezres határát. Az elismeréseket a világ 88 országában nyerte, és ez az eredmény a magyar fotográfia történetében abszolút rekord. Az pedig világszinten is kiemelkedő, hogy több mint 103 Best Author of the Salon/Best Author of the Circuit fődíjjal rendelkezik, valamint 880 Gold Medal nyertese és Yelena című fényképe is világtekorder: eddig 660 díjat kapott. Idén pedig eddigi  egyedüli magyarként felvették a svájci székhelyű IAAP Hírességek Csarnokába/Hall of Fame.

A maga szakterületén hasonlóképpen átfogó és érdekes bemutatóval jelentkezik a több mint negyven éve sajtófotóval foglalkozó Laufer László - lapunk fotóriportere. Ő február 6-án a fotóriporteri munka a roll filmtől a telefonos képekig, a filmhívástól az azonnali képküldésig címmel számol be a sajtófotózás aktuális érdekességeiről, a szakterület több évtizedes fejlődéséről.

A klubestek időpontja: keddenként 18 óra. A programok nyilvánosak minden érdeklődőt örömmel várnak.

A Mecseki Fotóklub 2024-es ténykedése január 9-én indul, Horváth Csaba Tamás előadásával Fotó és videótechnika - gyakorlati lépések az eszközeinken, utómunkálatok címmel.

Schreck Monika január 16-án Free Dance címmel nyit kiállítást. Kollektív képelemzés lesz 23-án – szerzőnként maximum 10 képet fogadnak. A hó utolsó találkozóján 30-án pedig Kalmár Lajos fotográfus tart előadást. Február 13-án hirdetik meg a negyedéves klubpályázatot sport és magány témakörökben – szerzőnként max. 4 db kép adható be az egyes kategóriákra. Február 27-én Mezősi Ágnes „Egyszerűen” címmel nyit kiállítását.

Márciusban további négy rendezvény következik. Takács Gábor 5-én „Dolomitok és éjszakai tájképek” címmel tart vetítéses beszámolót, 12-én Dékány Zsoltnak, 19-én Körtvélyesi Lászlónak lesz előadása, végül 26-án jön az évi rendes közgyűlés, melyen megbeszélik a következő negyedév programjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában