Így járják a mazsorettek

2023.12.31. 17:30

Szórakoztató, de ez komoly sport is egyben (galéria)

A mazsorettek világába enged betekintést legújabb múltidéző összeállításunk.

Czeczon Enikő

Nem tudom megmondani, hogy pontosan melyik amerikai filmben láttam először mazsoretteket, talán az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Hull a pelyhes című karácsonyi film vége felé. De abban biztos vagyok, hogyha felvonulás van egy alkotásban, akkor ott biztosan vannak mazsorettek, ami nem meglepő, hiszen források szerint az Amerikai Egyesült Államok is lehetett a kiindulópontja ennek a mozgásformának, amely az egész világon gyorsan elterjedt, sőt az 1940-es évekre tömegmozgalommá vált. 

Így azon sem szabad meglepődnünk, hogy Magyarországon is népszerűvé vált ez a műfaj, és Pécsen is szerveződtek csoportok, amelyek a város több rendezvényén is felléptek és színesítették a programot. 

Ha megnézzük a Múltidéző oldalukon szereplő képeket alaposan, akkor láthatjuk, hogy a háttérben fúvós­zenekarok szolgáltatják számukra a talpalávalót. Ugyan arról nincs információ, hogy ezeken a fellépéseken mindig bal lábbal kezdődött a menetelés, de a hagyományos mazsorettek mindig így kezdték a show-t, és nyűgözték le a közönséget. 
Tökéletes összhangban mozogtak a lányok, akiknek egyenruhájuk mindig változatos volt. Volt köztük laza, egyszerű, de díszes, katonai egyenruhához hasonló is, amelyek sok kislányt elbűvöltek, mert eleganciát sugároztak, mint kedvenc hercegnőik ruhái. 

De mindenképp meg kell említenünk azt is, hogy ugyan a képeken ez egy szórakoztató műfajnak tűnik, de mára nemzetközi és világhírű sporttá nőtte ki magát, és komoly felkészülést igényel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában