Retorika verseny

2024.01.25. 12:00

A félelem nélküli élet titkait kutathatják a fiatalok

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Josu Ozkaritz

Mit tennél, ha nem félnél? E címmel rendez retorikai vetélkedőt a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola. Az intézmény négyfős, gimnazistákból álló csapatok jelentkezését várja január 31-ig. A fiatalok magyarul, angolul és németül is nevezhetnek. Az első fordulóban egy maximum három perc hosszú TikTok videó elkészítése a csapatok feladata a választott nyelven, amelyet egy három tagú zsűri értékel majd. A legjobb tizenkét csapat juthat tovább a második, Pécsen megrendezett fordulóba. Itt egy előre megírt beszéd előadása után vetélkedő során választják ki a verseny nyerteseit, a legjobb csapat jutalma egy kétnapos bécsi utazás lesz.

A jelentkezést a főiskola weboldalán közzétett linken tehetik meg a fiatalok, a videók feltöltésének és a link elküldésének határideje február 20. Az angol és a német nyelvű döntőre február 27-én, a magyar nyelvűre március 12-én kerül sor.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában