Különleges beszélgetés

2024.01.26. 10:00

Az addikció és a háború is téma lesz

Megrázó beszélgetést hallgathatunk meg ma este Pécsett, a Traffikban. Megrázó lesz – de egyben felemelő is, hiszen szó esik többek között az addikcióról, de az ukrán háborúról is.

Bama.hu

Kemény témák kerülnek elő

A Bázis Addiktológia Szolgálat Kultúr Faktor projektje egyre nészerűbb Pécsett, a rendezvényekre sokan látogatnak el. A titok egyszerű: a szerevezők rendre olyan beszélgetésekkel állnak elő, amelyek részint ott helyben is lekötik a figyelmünket, részint pedig napokkal később is eszünkbe jutnak.

Ma eset egy újságíró mesél majd az érdeklődőknek. L. Murányi László hosszú szünet után, 2009-ben tért vissza újra az újságírói pályára, a szolnoki Új Néplap munkatársaként. A Gelei Józseffel közösen írt, uzsorásokról, csicskáztatásról szóló riportsorozatukért 2010-ben Minőségi Újságírásért díjat kaptak, majd elnyerték a Nemzetközi Újságíró Szövetség Bátorság díját. 2012 óta szabadúszó. Azóta több könyve jelent meg, melyek tematikailag széles spektrumon mozognak: Furkó Kálmán karatemester életrajza, a depresszió témája, Velem község története egyaránt ihletforrásul szolgáltak egy-egy kötet erejéig. A mostani beszélgetés a szerző két, közelmúltbeli kötetére fókuszál elsősorban: A „Szenvedélyek hálójában” a szenvedélybetegségeket, az „A Háború Árnyékában” pedig az Ukrajnai háború témáját járja körül.

A beszélgetésre a belépés továbbra is ingyenes, ám aki szeretné, a helyszínen támogathatja a Kultúr Faktor Projektet, akár adománnyal, akár különböző promóciós termékek megvásárlásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában