Izgalmas program keddre

2024.01.29. 10:00

Vajon létezik szabad akarat? - ezt a kérdést járja körül az előadás

Újabb irodalmi és filozófiai stand up-ra invitálják az érdeklődőket január 30-án a pécsi Művészetek és Irodalom Házába este 7 órakor, amelynek címe Létezik szabad akarat? - A 21. század döntéselmélete.

Czeczon Enikő

A program leírásában az áll, hogy a modern természettudományok kiemelkedő és nagy hatású kutatóinak egy része azt állítja, hogy szabad akarat nem létezik, hiszen azt a fizika törvényei sem engedik meg. A vallások kutatói, a filozófusok és az etikusok nagy része viszont azt mondja, hogy mi döntünk cselekedeteinkről, rajtunk múlik, hogy jó vagy rossz emberek vagyunk-e. A szabad akartra építenek a nyugati világrend demokráciái, mégis itt erősödik a narratíva leginkább: olyan nincs is.

Az eseményen olyan kérdésekre keresik a választ, mint például: Kinek van igaza? A mindenség áldozata az emberiség vagy az emberiség áldozata minden, amit ismer?  

Az előadást dr. Novák Pál tartja, amelyre a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amelyről bővebb információ az irodalmi és filozófiai stand up Facebook-eseményénél található. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában