Kalandos idők

2024.02.01. 18:30

A kurucok korába nyerhetünk betekintést Szigetváron

Tóth Viktória

A Szigetvári Zrínyi Várban február 10-én mindenki visszatérhet a kuruc kor kalandos időszakába. Szigetvár visszafoglalásának 335. évfordulóját ünneplik meg ekkor. Aznap 13 órakor lesz az átadási jelenet, amikor a hagyományőrzők megjelenítik a vár visszafoglalását a töröktől. Ezután, 13:15-kor lesz az ünnepélyes köszöntő, majd Salamon Ferenc várkapitány előadása: Buda és Belgrád között - Sziget visszafoglalása a töröktől címmel.

Délután 14:30-tól Labanc viselet- és fegyverbemutató majd 16 órakor a MárkusZínház előadásában Az égig érő fa bábelőadás tekinthető meg. Lesz máglyagyújtás és tüzes programok 17:30-kor, majd 18 órai kezdettel Táncház és mulatság a Héttorony Hangászokkal. Folyamatos programokkal is várnak, lesz kézműves foglalkozás, 16-18. századi orvoslás interaktív bemutató sarokkal. Hagyományőrző csapatok bemutatkozása az Altin Elma Kulturális Egyesület és a Bakocsai István Kompánia részvételével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!