Gazdag kínálat

2024.02.02. 19:15

Érdekes előadásokkal készülnek a 20. szemeszterre is

A Pécsi Szenior Akadémia elérkezett huszadik szemeszteréhez, amelynek programját már közzé is tették. A 2024-es esztendő első előadására, amely az “Amikor gésának öltöztek a bálokon a lányok. Japánvilág Magyarországon a századfordulón” címet viseli, március 13-án kerül sor Koósz István prezentálásban.

Czeczon Enikő

A szemeszter második előadását március 27-én Prof. dr. Heidl György tartaja meg "A pécsi Péter-Pál sírkamra képi üzenete" néven.  

Az áprilisi hónapban szintén két előadást szerveznek az érdeklődőknek. Az egyiket április 10-én, amikor is Dr. Szili Katalin fog beszélni a fenntartható fejlődésről, majd 24-én Dr. Schmelczer-Pohánka Éva tart előadást "Elfeledett és eltűnt katolikus emlékhelyek, emlékek Pécsett (kápolnák, temetők, szobrok, keresztek)" címen.  

A félév utolsó hónapjában, azaz májusban nem kettő, hanem három előadással készül az akadémia. Az elsőt május 8-án tartja meg Prof. dr. Mayer József, aki a mai magyar demográfiával ismerteti meg a részt vevőket. Pár nappal rá, május 15-én pedig Kerner Barbara fog mesélni a 2024-es európai választásokról.  

A szemeszter záró előadását május 22-én a Dunántúli Napló fotóriportere, Laufer László fogja tartani, amely során sajtófotók felvonultatásával mutatja be a baranyai térség elmúlt négy évtizedét. 

Az előadások helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Koltai Dénes Aulája, míg kezdetük délután 3 óra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában