Bama.hu videó

2024.02.17. 15:50

Kisautók voltak a főszereplői a börzének (galéria és videó)

Kisautók töltötték meg a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házát február 17-én, ahol megtartották a Pécsi Kisautó és Modell Börzét. Gyerekek és felnőttek egyaránt vetették bele magukat lelkesen a kisautók teli forgatagba.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A rendezvényt immáron negyedik alkalommal szervezték meg, de a 2024-es esztendőben új helyre költöztök a kertvárosi lakosság legnagyobb örömére a kisautókat felvonultató eseményt.

kisautók
Sokan voltak kíváncsiak a kisautókra
Fotó: Laufer László

Alig múlt délután 2 óra, ami a hivatalos nyitási ideje volt a börzének, de már akkor rengetegen kutattak a régóta vágyott kisautókra a kínálatból.

Mindenhol kisautók voltak

Igazából volt ott mindent, amit csak el tudunk képzelni: versenyautók, mezőgazdasági járművek, tömegközlekedési eszközök és még sorolhatnánk. A gyerekek, köztük fiúk ás lányok is, lelkesen mutogatták szüleiknek, nagyszüleiknek a nekik éppen tetsző autót, de a felnőttek szeme is csak úgy ragyogott egy-két kincs láttán, mintha ők is újra visszatértek volna a gyermekkorba.

A Pécsi Kisautó és Modell Börze egyik szervezőjével, Korompay Lászlóval a rendezvényen sikerült beszélgetünk, aki elmondta, hogy már a decemberben, harmadik alkalommal megrendezett börzén is érezték, hogy kinőtték az akkori helyszínüket, és már gondolkodtak azon, hogy a negyedik alkalomra új helyet választanak a rendezvény otthonának.  

– Amikor kiderült, hogy a Szivárvány Gyermekházat bezárják, nem tudtuk tovább halogatni a költözés döntését. Új helyszínként ajánlották a PKK Apáczai Művelődési Házat, és ahogy látszik is, máris sikerült belakni ezt is

  mondta Korompay László, ahogy végig nézett a tömegen. 

A szervező megosztotta velünk azt is, hogy a negyedik alkalom hirdetésébe több energiát fektettek, valamint több árusnak tudtak helyet biztosítani az eseményen. Sokan voltak a térségből, de jöttek messzebbről is, például Szegedről, akik most először voltak a börzén, és teljesen elcsodálkoztak, hogy itt ennyi embert érdekel a kisautók világa.  

Az is kiderült, és már szórólap is hirdette, hogy még négy alkalommal rendezik meg a Pécsi Kisautó és Modell Börzét a 2024-es esztendőben, amelyek dátuma a következő: április 13.; június 22.; október 12. és december 7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában