Tematikus séta

2024.03.05. 10:30

Feltárulnak a székesegyház és a püspöki palota titkai

Március 8-a nőnap, és nagyon sok programmal készül erre az alkalomra az egész vármegye. Az egyik ilyen esemény a Nőnap a Pécsi Püspökségen, ami március 8-án délután 5 órakor kezdődik.

Czeczon Enikő

Fotó: Kurucz Árpád

Ez a program egy tematikus séta, amely során a Pécsi Püspökség két meghatározó épületét, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, valamint a püspöki palotát ismerhetik meg rendhagyó nézőpontokból a résztvevők.  

Az idegenvezetők megmutatják, hogyan nézett ki a bazilika a híres építész, Pollack Mihály tervei szerint megvalósult formájában, hol nyugszik Janus Pannonius, aki nemcsak költőként, de a Pécsi Egyházmegye 25. püspökeként is a reneszánsz kor meghatározó alakja volt. Mindemellett lehetőség nyílik arra, hogy a délkeleti toronyból megcsodálják az érdeklődők a fényeiben tündöklő várost. Ezt követően pedig a püspöki palotába térnek be a látogatók, ahol kiderül, hogy miért került Liszt Ferenc szobra az épületre, majd bejárják az egykori püspökök lakosztályainak termeit, és a titkos átjáró, a Texas bar titkaira is fény derül.  

A séta végén egy pohár pezsgővel, és egy kis meglepetéssel kedveskednek az érdeklődőknek.  

Az eseményen való részvételi információért keressék fel a séta Facebook-eseményét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában