Bama.hu videó

2024.03.09. 22:00

Nemzetközi Est: a rendezvény, ami évről-évre bizonyítja a pécsi egyetem sokszínűségét - videó+galéria

Mindig is tisztában voltam a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségével. Számtalan rendezvény bizonyítja ennek jelenlétét az intézményben, köztök a nagyszabású Internatonal Evening – Nemzetközi Est – nevet viselő, nemzeteket összehozzó rendezvény, amelyet március 9-én tartottak meg a pécsi Expo Centerben.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A már említett nemzetközi sokszínűséget az Internatonal Seasons – Nemzetközi Évad – programsorozat eseményein sikerült leginkább megtapasztalnom. Zenész, táncos, kulturális műsoroknak lehettem szem- és fültanúja, de március 9-én lehetőségem nyílt részt venni az International Evening – Nemzetközi Est – című eseményen, amelyen mondhatni a fél világ képviselteti magát. 

Nemzetközi
Nemzetközi est: ahol a fél világ képviseltette magát.
Fotó: Laufer László

Sok nemzet lakója tanul a PTE-en, és ez az esemény lehetővé teszi azt, hogy együtt legyenek, amelyet nemcsak az egyetem lakosságának, hanem a városnak is megmutatnak.

Jómagam le voltam nyűgözve, hiszen ez egy színes forgatag volt, mondhatni egy fesztivál, ahol a kultúrák keveredtek. A népszokásoknak megfelelő ruhákat viseltek a nemzetközi hallgatók, és szívesen készítettek egymással szelfit, és nagy örömmel pózoltak a fotósoknak, hogy megörökítsék a nap ezen boldog pillanatát. 

A 2023-as év jelentős esztendő volt az esemény életében, hiszen sok év után, a pandémia miatt, akkor tartották meg először újra a rendezvényt, amely rengeteg embert vonzott, hiszen újra együtt ünnepelhették a sokszínűséget. És szerencsére erről a szokásukról 2024-ben sem mondtak le, és újra összegyűltek, és befoglalták a pécsi Expo Centert. 

Hazai és a nemzetközi hallgatók által készített ételeket kóstolhattunk

Már bejutáskor láttuk, hogy rengetegen lesznek az eseményen, kígyózó sorban várakoztak az érdeklődők, hogy bejussanak. Majd mikor magukhoz vették a vendégek a karszalagokat, akkor belevetették magukat a forgatagba, és a nemzetek asztali már készen álltak, hogy megismertessék az érkezőket a gasztronómiával. És hát mi sem mondtuk nemet a finom falatoknak. Kóstoltunk többek között dél-koreai, vietnámi, osztrák, japán, indonéziai, norvégiai ételt, és mindenhol szívélyesen fogadtak minket, és aztán mosolygósan be is álltak a fényképezőgép elé egy fotó erejéig.

Ez az egész rendezvény jó hangulatú, mert mindenki vidám, és lenyűgöző hiszen megmutatja azt, hogy mennyi nemzet létezik, és rávilágít arra, hogy mennyire hasonlítunk és mennyire különbözünk is egymástól. És ez az, ami igazán csodálatos ebben a rendezvényben. A hasonlóság és különbség az, ami összehoz ennyi embert egy helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában