Bama.hu videó

2024.03.20. 14:00

A tojás mellett szerencsepatkót, virágokat, terítőket is találni a piacokon (videó)

Most már tényleg a nyakunkon a húsvét. A csokinyuszik és a csokitojások folyamatosan ott virítanak a bevásárlókocsikban, viszont vannak olyanok is, akik sokkal tartósabb ajándékokat adnak, amelyeket a Pécsi Vásárcsarnokban, valamint a termelői piacokon is be lehet szerezni.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A Kossuth téren már reggel 8-kor nagy volt a nyüzsgés március 20-án. Árusok pakoltak, hogy aztán elhelyezkedjenek kis standjuk mögött, és kínálják portékájukat. Találtunk kint szörpöket, chiliket, lekvárokat, de festett tojásdíszeket is tyúktojást, libatojás. Meseszépen néztek ki, amelyek tökéletes locsolóajándékok lehetnek, vagy éppenséggel a lakást, a házat dísztő dekorációk. De mindezek mellett gyönyörű virágokat is vásárolhatunk a vásáron. Tulipán, jácint és nárcisz várta a vásárlókat - utóbbiból mi is vettünk pár szálat.

tojás, virág, vásár, pécs
A tojás mellett virágokat is vásárolhatunk
Fotó: Laufer László

Az utolsó pillanatban is beszerezhető lesz a tojás

Ha más is szeretne beszerezni pár dolgot a húsvéti termelő piacon, azt március 22-ig délután 2-ig teheti meg, vagy 23-án a Búza téren. Jövő héten a szokásos vásárok várják az érdeklődőket, de Nagypénteken termelői piacba futhatunk a Mecsek Áruháznál, illetve az azt követő szombaton a Búza téren.

IMG_4129
Szép számmal válogathatunk a különböző lekvárok között
Fotó: Laufer László

Ezután utunkat a Pécsi Vásárcsarnok felé vettük, ahol az első, amit meghallottam, hogy két idősebb barátnő éppen azon tanakodik, hogy az Ételudvarban a kedvenc helyükre üljenek-e. Ezek a beszélgetések még nagyobb bájt kölcsönöznek a vásárnak. Majd átverekedtük magunkat a meglehetősen nagy tömegen, és elértünk egy kis asztalhoz, ahol húsvéti ajándékoknak és dísznek valókat árult, köztük fatojásokat is egy hölgy, aki mosollyal az arcán várt mindenkit. A szép festett tojásokat sokan keresték, mert emlékeztek rá már a tavalyi évből, így vásároltak most is belőle bőven, illetve sokan szemezgettek a gyönyörű terítőkkel is, amelyek szintén az ünnepi asztal tökéletes díszei lehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában