Nagy a készülődés

2024.04.08. 08:40

A művészetről szól majd az egész nap Zengővárkonyban

Czeczon Enikő

A művészeteké lesz a főszerep április 14-én a Zengővárkonyi Művészeti napnak köszönhetően a településen, amelyet délelőtt 11 órakor nyit meg Kurucz Ildikó, a Nemzeti Művelődési Intézet Baranya vármegyei igazgatója, valamint Csurcsics Judit, a Zengővárkonyi Faluszépítő Egyesület elnökségi tagja.  

Az esemény keretében egész nap nyitva álló kiállítással, valamint változatos, zene és irodalmi műsorral is készülnek a szervezők az érdeklődőknek. A vendégek megnézhetik a Zengővárkonyi Dalos Pacsirták, a Gyermek tánccsoport, valamint Mohácsi István komolyzenei trombita előadását Link Ibolya zenetanár zongora kíséretében. Mindemellett elhangzanak majd helyi, amatőr költő versei, de fellépnek gitárművészek, fuvolások és táncosok is.  

A tárlaton a település művészeinek alkotásai tekinthetők meg, köztük festmények, grafikák, természetfotók, fémszobrok, gobelinek, sárközi gyöngyök, népviseletek és fafaragások is. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában