Új programsorozat

2024.04.29. 08:20

A tánc öröme körül forog minden a héten

Április 29-e a tánc világnapja, amit ezúttal is egész héten át tartó kavalkáddal ünnepelnek Pécsen.

Mohay Réka

Új kezdeményezést jelent idén a Nyitott Táncműhelyek programsorozat, mely során április 29. és május 2. között lehetőség nyílik ingyenesen kipróbálni különböző táncműfajokat a különböző együttesek próbahelyszínein.

Ezekről a III. Tánc világnapja Pécs – Nyitott táncműhelyek Facebook-eseményen kaphatunk bővebb információt, illetve ott találjuk a regisztrációhoz szükséges tudnivalókat is. Annyit még érdemes kiemelni, hogy az itt befolyó önkéntes adományokkal a Pécsi Jótékony Nőegyletet támogathatjuk, akik rászoruló édesanyákon segítenek az összegből.

A hétvégi tánckavalkád május 3-4 között, mindkét napon 16 és 20 óra között zajlik majd, 25 különböző stílusú pécsi táncegyüttes izgalmas bemutatóit láthatják az érdeklődők a Széchenyi téren, a Színház téren és a Jókai téren.

A Pécsi Kulturális Központ és a Hágen Mozgásműhely által szervezett, idén harmadszor megvalósuló programsorozaton rendkívül változatos lesz a paletta. A klasszikus balettől a hip-hopon át az olyan egzotikusabb műfajokig minden megtalálható lesz, mint a hastánc és egyéb keleti táncok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!