Végítélet

2024.05.15. 10:00

Megszegték az alapszabályt, emiatt a halállal futnak most versenyt

Újabb horrorfilm a mozikban, amely A halálkártya címet viseli. Május 15-én a pécsi Cinema City négy alkalommal – 14:30; 16:30; 18:30; 20:30 – vetíti az alkotást.

Czeczon Enikő

A filmben adott egy pakli tarot kártya, ami nemcsak néhány színes lapból áll, hanem valakinek az élete, valakinek pedig a halála van benne. Néhány jó barát talál egy régi kártyapaklit, amelynek 78 lapján furcsa minták vannak. Mágus. Remete. Akasztott ember. Ördög. Torony és a Végítélet. Nem tudják mi ez, és nem tudják, hogy mi az alapszabály: nem szabad olyan lapokhoz nyúlni, amelyet másnak osztottak. A négy barát azonban elköveti megszegi ezt, aminek szörnyű következményei vannak. Kiszabadul az átkozott lapok közül egy nem e világi gonosz lény, és a társaság tagjai egyenként kénytelenek szembetalálkozni sorsuk legborzasztóbb változatával. Akik még élnek, azok a halállal futnak versenyt, hogy kiszabadítsák a jövőt abból a rettentő lehetőségből, amelyet a jóskártya ígér.

A film rendezői székében Spenser Cohen és Anna Halberg ül. A két direktor már dolgozott együtt a Blink címet viselő rövidfilmen, ami szintén a horror műfajában született. Az alkotást Spencer Cohen rendezte, míg a forgatókönyvet Anna Halberggel közösen írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!