labdarúgás

2018.01.13. 20:07

Elrajtolt a téli műfüves torna

Ilyenkor nem irigyeljük a futballistákat. Hideg volt szombat délelőtt, alaposan fel kellett öltözni, a cudar időben nem volt kedve kint tartózkodni az embernek.

K. Mayer András

Hát még focizni! De a játékosok, a csapatok nem válogathatnak, ha egyszer elkezdődött a felkészülési időszak, akkor nincs mese, ki kell menni a pályára – és meccseket kell játszani.

Az MLSZ Baranya megyei Irodája által megszervezett Csofém téli nagypályás műfüves torna most kezdődött meg: három helyszínen, Pécsett, a PVSK-pályán, Kozármislenyben és Mohácson randevúztak egymással a résztvevők. A vasutasok műfüvesén először a házigazdák játszottak volna a Mozsgóval, de számukra nem indult jól ez a torna, az ellenfél ugyanis nem jött el. Így aztán a Drávaszabolcs és a Boda meccsével rajtolt a program.

– Nagyon örülünk ennek a tornának, hiszen jól megszervezik, s nekünk nem kell ellenfeleket keresnünk – fogalmazott Sámóczi István, a bodaiak technikai vezetője. – Azok a játékosok, akik esetleg másik csapatban akarják folytatni, most bizonyíthatnak, megmutathatják magukat.

Nem kis meglepetésemre két lánnyal is összefutottam a drávaszabolcsiak öltözője előtt. Ott ácsorogtak a hidegben, s várták, hogy a kedvencek kifussanak a pályára.

– Én minden meccsen ott vagyok, nagy szurkolója vagyok a csapatnak – mondta érdeklődésünkre Rudolf Réka. – Egyáltalán nem zavar, hogy hideg van, legalább kicsit kijöttünk a friss levegőre.

A kozármislenyi forduló eredményei: Kozármisleny U19–Lovászhetény 1-0, Nagykozár–Siklós 2-5.

A mohácsi forduló eredményei: Lippó–Borjád 1-6, Somberek–Villány 1-3.

A pécsi forduló eredményei: Magyarbóly–Patapoklosi 13-0, Magyarhertelend–Pellérd 5-1, Boda–Drávaszabolcs 4-5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában