ünnep

2018.02.26. 20:27

Óriási szeretettel fogadták a két téli olimpiai bajnokot Pécsen

Csodálatos körülmények között köszöntötték Pécsett a város két téli olimpiai aranyérmesét, a Dél-Koreából nemrég hazaérkezett rövidpályás gyorskorcsolyázókat, Knoch Viktort és Burján Csabát. A sportcsarnok tele volt gyerekekkel, szinte mindenki nyakában "Hajrá, Magyarok!" feliratú sál lógott, s féltucatszor biztosan felzúgott, hogy "Szép volt, fiúk!".

K. Mayer András (fotók: Laufer László)

Tényleg szép volt, fiúk! Azt a váltó döntőt bármennyiszer szívesen visszanézzük, mint ahogy immár sokadszor végigizgultuk most is, a hétfő délutáni eseményen. A képernyőre tapadt vagy ezerötszáz szempár, s a gyerekek és a felnőttek úgy izgulták végig az utolsó métereket, mintha nem tudták volna, mi lesz a végeredmény: magyar aranyérem! A főszereplők között két pécsivel!

Knoch Viktornak és Burján Csabának azóta valószínűleg elég kevés nyugodt pillanata volt. Kézről kézre adják őket a tévéstábok, az újságírók, a rajongók pedig szinte méterenként megállítják őket – így történt ez a Lauber Dezső Sportcsarnokban is. Sorra adták az interjúkat, közben gyorsan egy-két fotó a kislányokkal, kis srácokkal, majd újra egy-két frappáns, vidám mondat.

De láthatóan nem unták. Miként a mintegy ezerötszáz gyerek sem unta azt a szuper programot, azt a jókora bulit, amit a két olimpiai bajnok köszöntésére a város és klubjuk, a PSN Zrt. Sportiskola szervezett. A hangulatról az ismert lemezlovas, a sportot imádó DJ Dominique gondoskodott (Rátgéber László oda is súgta, hogy nagyon jóban vannak, s 1998-ban nekik is nagy bulit rendezett), aki alaposan átmozgatta, megénekeltette a kislányokat, kisfiúkat, akik között voltak kosarasok, focisták, dzsúdósok, aerobikosok, szinte minden sportág képviseltette magát.

Aztán, mire mindenki kellően bemelegedett, jöhettek a színpadra a főszereplők: Knoch Viktor és Burján Csaba! Óriási ödvrivalgás fogadta őket, jó volt mindezt látni, hallani – egyértelmű, új példaképek születtek a pécsi sportpalánták számára. A két téli olimpiai bajnokot köszöntötte a kétszeres nyári ötkarikás aranyérmes, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, valamint természetesen dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere. Az esemény szpíkere, az ismert sportriporter, Hajdú B. István előbb felsorolta mindkét sportoló fontosabb sikereit (hosszú volt a lista), majd mindketten átvehették Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése által adományozott Pro Civitate Díjat. Ezt követően pedig azok vehettek át emléklapot, akik korábban vagy most segítették a két kiválóság pályafutását: Lakatos Tamás (a PSN Zrt. Sportiskola rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályának vezetője, a junior válogatott edzője), Orendi Mihály (a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója), ifjabb Telegdi Attila mesteredző, idősebb Telegdi Attila (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE elnöke), Telegdi Csaba (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE edzője), Knoch Balázs (korábbi téli olimpiai résztvevő, aki Pjongcsangban technikusként segítette a válogatottat), Aczél Tamás (a korábbi Pécsi Korcsolyázó SE vezetőedzője, a válogatott korábbi edzője).

A díjak átvétele után folytatódott az ünneplés, s a gyerekeken látszott, életre szóló élményben volt részük. Miként abban is biztosak vagyunk, hogy a két hősünk sem felejti el sosem ezeket a pillanatokat, mert szinte kézzel fogható volt a feléjük áradó szeretet.

Nagyon jó volt most (és múlt csütörtökön is) pécsinek lenni! Köszönjük, fiúk!

Az eseményt a Facebook-oldalunkon élőben közvetítettük!

Első rész:

Második rész:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában