tánc

2018.02.23. 19:19

Versenyzőket és kezdőket is láthat a közönség Pécsen

Ismét látványos, színvonalas programnak ígérkezik a Pécsi Fordan Táncklub Félévzáró Gálája.

K. Mayer A.

Az utóbbi években már megszokhattuk azt, hogy az év elején, ebben az időszakban mindig otthont ad a Lauber Dezső Sportcsarnok egy igen színvonalas és nagyon látványos táncgálának. Nem lesz ez másképp a 2018-as esztendőben sem: február 25-én, most vasárnap 16 órakor rendezi meg ugyanis a Pécsi Fordan Táncklub a Félévzáró Gáláját, amelyen több jubileumot is ünnepelhetnek majd a résztvevők. Egyrészt éppen harminc évvel ezelőtt, még 1988-ban alakult meg az Pécsi Fordan Táncklub, másrészt tíz éve nyitotta meg kapuit táncos otthonuk, a Fordan Tánccentrum, harmadrészt pedig a klub vezetője, Papp Viktor pontosan harmincöt észtendővel ezelőtt kezdte el táncos pályafutását.

– A gálának igazából kettős célja van. Egyrészt a versenyző csoportoknak egy kiváló szezon előtti erőfelmérés, hiszen március 3-án már utaznak az első akrobatikus rock ’n’ roll versenyre Veszprémbe, valamint a Látványtánc Sportszövetség kaposvári kvalifikációs megmérettetésére is. Másrészt szerepeltetni lehet azokat a táncosokat, csoportokat, akik egyelőre még nem vesznek részt versenyeken. Ilyenkor a nyilvánosság előtt mutatkozhatnak be azok a kezdő csoportok is, akik tavaly szeptemberben iratkoztak be hozzánk – mondta el Papp Viktor, aki nemrég a TáncSportok Magyar Bajnokságán átvehette az „Év Sportversenye Díjat” is a szövetségtől, amelyet a magyar bajnokság igen színvonalas megrendezéséért kapott meg a döntéshozóktól.

A vasárnapi Félévzáró Gála két részből fog állni, s összesen 345 táncos ötven produkcióját élvezhetik majd azok, akik kilátogatnak a Lauber Dezső Sportcsarnokba. Fellépnek az akrobatikus rock ’n’ roll táncosok minden korosztályban, bemutatkoznak a Fashion Dance csoportok, valamint a közönség szemügyre veheti a klub elitjének számító úgynevezett referenciacsoportot is egy látványos show-tánc produkcióval. A rendezők az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is számítanak a közönség aktivitására, hiszen most is lesz lehetőség szimpátiaszavazásra, amelynek köszönhetően kiderül, hogy ki a nézők kedvenc csoportja, párosa, vagy táncosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában