ökölvívás

2018.03.21. 15:58

Fehérhegyen edz a Zsutipe SE

Elég hányatott sorsú Baranya nyolc ökölvívó-szakosztályának egyike, a ZsutipeSE, évekig szünetelteti a működését, aztán újraindul.

Horváth László

És ez így megy tovább már hosszú ideje. Persze, a libikókázás mögött a pénzhiány áll. Most éppen az a legújabb fejlemény, hogy a húsvétot követő első héten ismét lesznek edzések, ami nagy szó. Főleg azok után, hogy ismét van hol edzeniük.

A Zsutipe Roma Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület 1996-ban alakult hátrányos helyzetű, elsősorban cigány fiatalok felkarolására. A sportot illetően már az elejétől fogva elsősorban az ökölvívást választották, Dunai Sándor volt a sportegyesületi elnök, egyben az edző is. Náluk öklözött a tréner egyik fia, ifj. Dunai Sándor is, aki ebben a sportágban országos bajnok volt serdülő és ifjúsági korcsoportban, amellett kick-boxban kétszer Európa-bajnoki címet szerzett. 2004-ben aztán anyagi ellehetetlenülés miatt a Zsutipénél a versenyzők szétszéledtek, majd néhány éve újra beindult a munka, a Pécsbányatelepi Művelődési Házban. Tavaly augusztus óta azonban megint nem volt ott edzés, mert véget ért az a program, amelynek keretében befogadták őket. Hiába járt már körülbelül 20 gyermek a foglalkozásaikra, sokan eligazoltak.

– Pedig már néhány versenyre is eljutottunk – kesereg Dunai Sándor. – Most azonban ismét felcsillant a remény, mert Oszoli Dénes pécsi önkormányzati képviselő közbenjárására újra van hová mennünk, a fehérhegyi iskolában, a Pákolicz u. 33. sz. alatt tréningezhetünk. Hétéves kortól várjuk a gyermekeket, fiúkat és lányokat egyaránt. De természetesen jöhetnek az amatőr bunyósok is, akik hobbiból űzik ezt a sportágat. Nálam lehet jelentkezni a 30/543-2643-as telefonszámon. Nekem az edzéseken a két fiam, ifj. Dunai Sándor és Dunai Arnold Zsolt segít majd. Újraindítjuk a kispályás focit és kondizni is lehet majd. A toborzást már megkezdtük az iskolákban.

Saját termük és szorítójuk nincs, de legalább a többi felszerelés adott. A pénzük is kevés, mert idén kisebb a költségvetésük, mint tavaly volt, akkor 700 ezer forintot sikerült összekalapozniuk, ebben egy fillér önkormányzati támogatás sem volt és vélhetően idén sem lesz. Dunai abban reménykedik, hogy néhány szponzornak megesik a szíve rajtuk és bízik benne, hogy a taoból is leesik valamennyi.

Hogy aztán az újabb fellángolás meddig tart, sejteni sem lehet. Mindenesetre a lelkesedés mindig megvan az újrakezdésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában