labdarúgás

2018.04.15. 20:12

Visszaállt az élre a PMFC

Kitett magáért a PMFC labdarúgócsapata a Dunaújváros elleni rangadón, a mérkőzés egyes szakaszaiban tényleg öröm volt nézni a piros-feketéket, jól játszottak. Márton Gábor együttese nyert, s miután a nagy rivális Tiszakécske pontokat veszített, visszatért az élre. A Kozármisleny sajnos elvérzett Dabason, a Szentlőrinc viszont elhozta a három pontot a Paks II. otthonából.

K. Mayer András

Végre le lehet majd ülni – sóhajtotta egy csinos fiatal lány, Lili a pécsi stadion bejáratánál. Valóban, a korábbi hazai mérkőzéseken nem kényeztette el az időjárás a szurkolókat, legutóbb például bőrig ázott mindenki, most viszont hétágra sütött a nap, csodálatos időben kezdődhetett a Dunaújváros elleni rangadó.

Egy olyan meccs, amelyet mindenképpen meg kellett nyernie a PMFC-nek. Igaz, most már mindegyik bajnoki ilyen. A hibázási lehetőségeket ugyanis elhasználták a piros-feketék, többet nem szabad bakizni. Idegenben sem, otthon sem. S ezúttal tényleg érezhető volt az elejétől fogva, hogy ez a mérkőzés nem fog félrecsúszni. Márton Gábor együttese nagyon jól kezdett, egy perc huszonkét másodperc alatt vezetést szerzett (bár mindenki azt hitte, hogy Puskás Gábor volt eredményes, utóbb kiderült, Bata Kristóf talált be közelről), sőt, nem sokkal később Koller Krisztián megduplázta az előnyt.

Érthetően remek volt a hangulat a lelátón, mindenki élvezte, hogy végre ötletesen, felszabadultan játszanak a kedvencek. A folytatásban aztán magára talált a Dunaújváros, a félidő előtt szépített, de ettől sem jött zavarba a PMFC – a szünet után is taktikusan, okosan futballozott, nem hagyta, hogy az ellenfél kibontakozzon, miközben több helyzetet is kidolgozott, s lezárhatta volna a meccset.

A vége aztán 2-1 lett, aminek mindenki nagyon örült, főleg úgy, hogy kiderült, a Mórahalom megviccelte a nagy rivális Tiszakécskét, így aztán Horváth Adriánék visszakapaszkodtak a tabella élére.

– Álomkezdést, álomfutballt láthattunk a mérkőzés elején – fogalmazott a meccs kapcsán lapunknak Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – A folytatásban sajnos nem tudtuk lezárni a történetet, ráadásul kaptunk egy elkerülhető gólt. A második félidőben ugyan nyomott az ellenfél, de helyzetek elsősorban előttünk adódtak, úgyhogy összességében megérdemelten győztünk.

A Kozármisleny idegenben, a Dabas otthonában lépett pályára, s nem meglepetés, hogy nem tudott pontot szerezni

– Ismételten olyan mérkőzést játszottunk, amelyen a csapat mindent megtett a siker érdekében, az akarati tényezők rendben voltak – értékelt Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Az első félidőben egyenrangú ellenfeleket láthattak a nézők, a szünet után aztán a semmiből szerzett gólt a Dabas. Ezt követően is volt tartásunk, mentünk előre, átvettük az irányítást és négy–öt olyan helyzetet alakítottunk ki, amelyekből gólokat szerezhettünk volna, de sajnos ezek mind kimaradtak. A találkozó vége felé már kétcsatáros felállással próbálkoztunk, de ez sem hozott eredményt, ráadásul a hajrában még egy elkerülhető gólt kaptunk. Lassan közhely már, de ebben a mérkőzésben is több volt. Egyre nehezebb helyzetbe kerülünk, néhány játékos nem érzi át a szituációt, ezért hétfőn komoly elbeszélgetés vár rájuk.

Hasonlóra nem kell számítaniuk a Szentlőrinc játékosainak, tegnap délután ugyanis győztek a Paks II. otthonában. Turi Zsolt együttese a második félidő elején szerzett vezetést, azonban úgy tűnt, nem tud nyerni, mert a házigazdák a 90. percben egyenlítettek. De ezzel még nem volt vége a meccsnek, jött Tóth Adrián, aki belőtte a győztes gólt.

Álomszerűen kezdett a PMFC, a 11. percben már két góllal vezetett a Dunaújváros ellen

Döntetlenezett a Tiszakécske

PMFC-Dunaújváros 2-1 (2-1)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 23. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. Vezette: Barna. PMFC: Sólyom – Kónya K., Gajág, Puskás, Szabó R. (Erdős, 41.) – Horváth A., Nagy J. – Bata (Beke, 54.), Koller, Károly B. (Mojzer, 78.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerzők: Bata (2.), Koller (11.), illetve Csehi (36.).

FC Dabas–Kozármisleny FC 2-0 (0-0)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 23. forduló. Dabas, 200 néző. Vezette: Újhelyi. Kozármisleny FC: Ipacs – Kiss M., Fiáth, Kocsis, Müllerlei – Horvát G., Turi (Hleba, 79.) – Kuntics (Grabarics, a szünetben), Torkos, Németh Á. (Petrovics, 71.) – Tóth M. Edző: Kovács Zoltán.

Gólszerzők: Mundi (50.), Takács K. (92.).

Paks II.–Szentlőrinc 1-2 (0-0)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 23. forduló. Szentlőrinc: Pacéka – Nagy R., Dudás, Keresztes, Németh – Fenyvesi, Berdó (Temesvári, 60.), Hampuk – Vajda (Mayer, 76.), Pergel (Tóth A., 84.), Tihanyi. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Vlasics (90.), ill. Tihanyi (47.), Tóth A. (92.).

További eredmények: Mórahalom–Tiszakécske 2-2, Makó–Rákosmente 2-1, Vecsés–Hódmezővásárhely 0-2, SZEOL–Iváncsa 2-2, Bp. Honvéd II.–Szekszárd 4-4.

A 24. forduló programja: Hódmezővásárhely–PMFC, Kozármisleny–SZEOL, Szentlőrinc–Vecsés, Tiszakécske–Dabas, Dunaújváros–Makó, Szekszárd–Paks II., Iváncsa–Bp. Honvéd II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában