kosárlabda

2018.06.18. 09:30

A Csirke Ferenc vezette válogatott második lett

Második helyen végzett a magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott a Decathlon B33 Tour pécsi állomásán. A kapitány szerint jól szolgálta a torna a jövő heti, andorrai Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülést.

Szakács Miklós

Borongósan indult a szombat, így a Decathlon B33 Tour szervezői úgy döntöttek, hogy a PVSK Verseny utcai, szabadtéri pályái helyett a Széchenyi-csarnokban rendezik meg a tornát. Ez azért okozott egy kis fennakadást, ugyanis négy helyett csak három pályán tudták játszani a meccseket.

Az Elit kategóriában szereplő magyar férfiválogatottnak kellett is várnia a rajtra jó két órát, de mint kiderült, ez nem okozott nagy gondot a Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs összetételű együttesnek. A magyarok a Békéssel, a 3x3Parkl nevet viselő szlovén csapattal, és a Split néven induló, nem is olyan rég még a világbajnokságon szereplő horvát válogatottal kerültek egy csoportba. Bíróék számára a csoportkör hibátlanul sikerült, mind a három meccsüket megnyerték, így azt kellett csak várniuk, hogy a másik négyesből kit sodor a szerencse melléjük az elődöntőben.

Nos, egy pikáns magyar rangadó jött össze a legjobb négy között, ugyanis a másik csoport második helyén hármas holtverseny után a magyar U23-as válogatott A csapata végzett, közvetlenül a világbajnok szerb nemzeti együttes mögött. Az U23-as gárda teljes egészében pécsi játékosokból állt össze, Demeter Attila, Berkics Bence, Kővágó-Laska Márk és Bíró Levente alkotta a négyest. Végül a döntőbe nagy csata után a felnőttek jutottak be, mert, ha csak két ponttal is, de le tudták gyűrni Demeteréket.

A fináléban pedig végül nem a vb-győztes szerbek, hanem a horvát válogatott lett Csirkéék ellenfele, jöhetett tehát a csoportmeccs visszavágója. Ekkorra azonban talán már a fáradtság is beleszólt egy kicsit, nem sikerült ugyanis másodszor is legyűrni a Splitet, 21-19 lett a vége oda.

– A B33 Tour nagydöntőjébe már korábban kvalifikáltuk magunkat, hiszen a sorozat kecskeméti selejtezőjét megnyertük – kezdte értékelését Csirke Ferenc szövetségi kapitány. – Arra viszont kiváló volt a pécsi torna, hogy készüljünk az Eb-selejtezőre, amit Andorrában rendeznek egy hét múlva. Annak például nagyon örülök, hogy amikor még frissek voltunk, le tudtuk győzni a világbajnoki résztvevő horvátokat. Azt ugyanis azért hozzá kell tenni, hogy az öt meccs egy nap alatt elég sok, Andorrában például ilyen nem lesz.

Nem csak a férfiak, a hölgyek is pumpálták a labdát egész nap a Széchenyiben, és a Fülöp-szigeteki vb-ről csütörtökön hazaérő magyar női válogatott is itt volt Pécsett. S ha már itt volt a Károlyi Andrea vezette nemzeti együttes, akkor bizony meg is nyerte a pécsi tornát. Ami azért nem kis dolog, főleg, hogy igen szép nemzetközi mezőny gyűlt össze Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Szerbia részvételével. A magyar válogatott szokásos felállásában (Ruják Nóra, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina) szerepelt, és végigverte az egész mezőnyt. Az elődöntő volt csak igazán nehéz, ott „csak” 17-15-re tudta legyőzni a hollandokat, a döntőben viszont 21-12-re nyert Szerbia ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában