Vívás

2018.09.26. 13:40

Hardi Ádám ezüstéremnek örülhetett

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a PTE-PEAC vívói a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett junior és kadett Magyar Kupa párbajtőr egyéni és csapatversenyen.

K. Mayer A.

A harmadik helyen a junior női párbajtőrcsapat (Frei Adél, Kálmán Nóra, Miklós Fanni, Tombory Liza) végzett, amely a döntőbe kerülésért vereséget szenvedett a végső győztestől, a bronzmeccsen azonban 45-38-ra győzött a Tapolca VK ellen.

Kadett egyéniben Hardi Ádám négy győzelemmel és két vereséggel fejezte be a csoportkört. Danka Sándor tanítványa a táblán magabiztosan vette az akadályokat, bekerült a döntőbe, ahol a Budapesti Vasutas Klub versenyzője, Kó Benedek sajnos jobbnak bizonyult nála.

– A nap elején nem hittem volna, hogy ilyen jó eredményt érek el – mondta Hardi Ádám. – A csoportkörben már éreztem, hogy jól megy a vívás, ahogyan a tábla asszóiban is. Sajnos a fináléban már fejben és testben is elfáradtam.

A versenyen a komlói Villa Complov versenyzője, Sulyok Bálint a 43. helyezést érte el, a pécsi versenyzők közül Kovács Andor a 46., Siker Mihály a 97. helyen zárt.

A PTE-PEAC junior férfi párbajtőrcsapata (Baranyai Máté, Deák Szilárd, Hardi Ádám, Merkl Levente) is kiváló formában vívott. Egészen a döntőig verekedték magukat Merklék, ahol aztán 45-37-re kikaptak a BVSC-től.

A kadett lányok párbajtőr válogatóján Miklós Fanni 29., Kálmán Nóra 37., Frei Adél 50., Le Pálma 53., Magda Jázmin 54. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában