Kézilabda

2018.10.05. 12:37

Ma este össze kell rántani a kőkemény védekezést

A szakmai stáb és a játékosok felkészültek, nyilván a szurkolók is, nincs más hátra, jöjjön a nagyon várt mérkőzés: ma, azaz péntek este (19.30) a görög Olympiakosszal csap össze a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata az EHF Kupában.

K. Mayer András

Fotó: Löffler P.

Miután a komlóiak vezetőedzője, Kilvinger Bálint néhány nappal ezelőtt azt mondta nekünk, hogy egy kicsit várjunk még a görög ellenféllel kapcsolatos kérdésekkel, de szerdán már a játékosok cipőméreteit is tudni fogja (amire a párja, Somlai Viktória felkapta a fejét – állítólag az övét nem tudja), szaván fogtuk. Kezdtük Igor Arsziccsal...

– Ő a kapus. Nagy lábon él, az biztos. Az egyik meccsen torkon rúgta a beugró jobbszélsőt – érzékeltette alapos felkészültségét Kilvinger. De nem hagytuk annyiban, s megkérdeztük, ki a legsúlyosabb a görög csapatban. – Talán a spanyol Jimenez. De ezt nem tudom pontosan. Persze nem is ez a lényeges számunkra, sokkal inkább az, hogy ki hol és mit játszik, hogyan védekezik.

A tréfát félretéve, a komlóiak a lehető legalaposabban felkészültek az EHF Kupa második körében rájuk váró ellenfélből. A szakmai stáb megnézte az Olympiakosz jó néhány meccsét, bajnokikat és edzőmérkőzéseket, s az edzők elemezték a görög csapat játékát.

– A videók alapján nehéz lemérni, hogy milyen sebességre képesek a görögök. Az látszott, hogy a két bajnokijuk nem volt túl színvonalas, állítólag a görög bajnokságban három jó csapat van csupán. A látottak alapján úgy vélem, olyan védekezéssel azért nem nagyon szoktak ők találkozni, amilyet mi össze tudunk rántani. Az alapvető célunk tehát most is az lesz, hogy a saját játékunkat rájuk erőltessük.

Az biztos, hogy ha az a komlói védekezés összeáll, amely a Ferencvárosnak csak tizennyolc gólt engedélyezett, akkor az Olympiakosznak pokoli nehéz dolga lesz, s a görög istenek sem tudnak majd segíteni. Egy ilyen párharc esetében természetesen jó kérdés, milyen eredménnyel lenne elégedett a vezetőedző. Mondjuk egy tízgólos sikert biztosan nem bánna.

– Győzelemmel mindig elégedett szoktam lenni. Persze, jó lenne, ha jó pár gólos fórral tudnánk majd kiutazni a visszavágóra. Ugyanakkor az is fontos számunkra, hogy az első mérkőzés után már sokkal inkább képben leszünk az ellenfelünket illetően – fogalmazott Kilvinger Bálint.

A ma esti találkozót a Sport1 televízió 19.15-től élőben közvetíti. A visszavágóra október 14-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában