kézilabda

2018.11.06. 09:13

Ezt a kupameccset csak élvezniük kell

Nagyon szépen vette az akadályokat a Kozármisleny női kézilabdacsapata a Magyar Kupában (sorrendben: búcsúztatta a Rinyamenti KC-t, a Szekszárdi FGKC-t, valamint a Vasas SC-t), aminek az lett az eredménye, hogy Kovács Tamás együttese eljutott a negyedik fordulóba, ahol aztán egy erős élvonalbeli együttest, a Vácot fogadja.

K. Mayer A.

Fotó: Löffler Péter

A szerdai (18.00) összecsapást felfoghatjuk egyfajta ajándéknak is: a leendő házigazdák tisztában vannak vele, hogy gyakorlatilag semmi esélyük sincs a továbbjutásra, így nekik, játékosoknak, valamint a szurkolóknak sincs más dolguk, mint élvezni ezt a ritka pillanatot.

– Valóban onnan kell megközelíteni ezt a mérkőzést, hogy első osztályú csapat sajnos szökőévente érkezik a megyébe, így aztán örülnünk kell ennek a lehetőségnek – fogalmazott Kovács Tamás, a kozármislenyiek vezetőedzője. – Azt fogom mondani a játékosaimnak, hogy élvezzék minden pillanatát, s minden jó megmozdulásnak úgy örüljenek, mintha azzal megnyerték volna a világbajnokságot.

Ha már a világbajnokság szóba került: az ellenfél kerete annyira erős, hogy két olyan játékos is akad benne, aki már megtapasztalhatta, milyen megnyerni a felnőtt vébét. A brazilok kapusa, Barbara Arenhart és az egyik átlövője, Karoline de Souza is az NB I.-ben jelenleg hatodik helyezett Vácban játszik, ahol akad még horvát válogatott jobbszélső, valamint négy magyar junior világbajnok. Szóval nem kérdés, érdemes lesz kilátogatni erre a meccsre.

– Bízom benne, hogy sok kézilabdaszerető kijön a mérkőzésünkre, nagy szeretettel várjuk őket. Mindenki láthatja majd, milyen sebességgel játszik és milyen megoldásokat választ egy erős élvonalbeli csapat.

Sajnos a mislenyieknél nem mindenki élvezheti majd a pályán ezt a meccset. Hosszu Boglárka súlyos térdsérülést szenvedett, műtétre vár, hosszú hónapokra kidőlt, és sérülés miatt Gulya Krisztina és Polics Tímea sem bevethető. Mindez azonban megnyitja a lehetőséget a helyi tehetségek előtt: az utánpótlásból négy fiatalt is felhoz Kovács Tamás, akik nem csak a kispadot fogják koptatni, hanem pályára is lépnek. Nagy élmény lesz számukra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában