kosárlabda

2019.01.30. 17:51

Altatódalra nem igazán volt szüksége a meccs után

Nem panaszkodhat manapság arra Pongó Máté, hogy keveset lenne a pályán, a Körmend és a Kecskemét elleni meccset is majdnem végigjátszotta. Egyelőre bírja a strapát a PVSK-Veolia irányítója.

K. Mayer András

Nincs könnyű helyzetben a PVSK-Veolia NB I.-es férfi-kosárlabdacsapata, hiszen a közelmúltban bokasérülést szenvedett az egyik irányítója, Simon Kristóf. Hiányában gyakorlatilag egyedül Pongó Mátéra hárul a szerep, hogy irányítsa a társakat, megfelelő ritmusban mozgassa a csapatot – s lehetőség szerint győzelemre vezesse a pécsieket. A legutóbbi két bajnokin csak szusszanni ülhetett le a kispadra, kis híján végigjátszotta mind a Körmend, mind a Kecskemét elleni meccset: előbbin 39, utóbbin 37 percet volt a pályán.

A statisztika alapján mindez nem ment a teljesítménye rovására, hiszen Körmenden dobott tíz pontot, szerzett négy lepattanót és adott kilenc gólpasszt, míg a Kecskeméttel szemben tizennégy ponttal, nyolc lepattanóval és hat gólpasszal zárt.

– Egyáltalán nem szeretnék panaszkodni, örülök, hogy sokat játszom – fogalmazott lapunknak Pongó Máté, a PVSK-Veolia 25 éves irányítója. – Úgy érzem, ez a két meccs jól is sikerült számomra, még ha voltak is holtpontok. Bírtam a tempót, a meccsek során nem is éreztem fáradtságot, de utána, és főleg másnap azért eléggé ki voltam purcanva. Este nem is kellett altatódal.

A pécsiek számára most két fontos bajnoki következik, előbb mennek Jászberénybe, majd fogadják a TF-et, aztán jöhet a Magyar Kupa, ahol az első körben a Szolnokkal találkoznak. Ezt követően kéthetes szünet lesz a bajnokságban, az újrakezdésen pedig már talán ott lesz a többiekkel Simon Kristóf is.

– Nagyon kellett ez a Kecskemét elleni győzelem, mert úgy álltunk hozzá a Magyar Kupáig hátralévő időszaknak, hogy az addigi három bajnokinkat meg kell nyernünk. Egy már megvan, most pedig jöhet a Jászberény: nagyon nehéz mérkőzés lesz, keveseknek termett ott babér ebben a szezonban.

A pécsi csapat tizenhét bajnokit játszott eddig, ebből kilencet nyert meg, nyolcat pedig elbukott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában