darts

2019.01.10. 08:10

Amatőr versennyel indítják az évet a pécsiek

Január utolsó hétvégéjén amatőr versenyt rendez a Pécsi Darts Club. Az évről évre nagy sikernek örvendő rendezvény a PDC számára toborzónak sem utolsó.

Szakács Miklós

A Pécsi Darts Clubnál már-már hagyomány, hogy az év elején versenyt szervez amatőrök számára. Idén sem lesz ez másként, hiszen január 26-án, szombaton rendezik meg a PDC Mária utcai székhelyén a Pécsi Amatőr Dartsversenyt.

– Ez kifejezetten azoknak szól, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, tehát tényleg csak hobbi szinten foglalkoznak a sportággal – tudtuk meg Dervalics Attilától, a PDC elnökétől. – Bár előfordul mindig, hogy olyan emberek is elindulnak, akik ténylegesen még sosem fogtak a kezükben nyilat, de azért nem ez a jellemző. Korábban egyénbként évente több amatőr versenyt is rendeztünk, de az volt a tapasztalatunk, hogy ilyenkor, január környékén lehet a legtöbb embert mozgósítani. Nyilván ennek köze van a világbajnoksághoz is, amit egyre többen néznek a tv-ben, és ilyenkor sokak kedve megjön ahhoz, hogy kipróbálják a sportágat.

Az eddigi részvételi csúcs 73 fő volt a PDC által szervezett amatőr versenyeken. Idén valószínűleg ez a szám nem jön majd össze, de a szervezők így is 50-60 nevezőre számítanak.

– Alig kezdődött el az előregisztráció, és máris van 17 jelentkező, ez nagyon jó hír – mondta el Dervalics. – A nevezések számától is függ, hogy milyen lesz a lebonyolítás. Ha 64 vagy annál kevesebb indulónk lesz, akkor egy csoportkörrel kezdünk majd. Ha esetleg több versenyző jönne össze, akkor vigaszágas rendszert alkalmazunk majd, de ez csak a verseny napján, a regisztráció zárultával derül majd ki.

Dervalics azt is elárulta, nem titkoltan egy-egy ilyen amatőr verseny egyben egy toborzó is a pécsi egyesület számára.

– Azt nem mondom, hogy tömegével szoktak hozzánk csatlakozni az amatőrök, de évről évre akad három-négy olyan játékos, aki komolyabb szinten szeretne dartsozni, és nálunk folytatja – nyilatkozta az elnök. – Mindig lehet tehetségekre bukkani, és nekik tudunk is versenyzési lehetőséget biztosítani, akár az NB III.-as csapatunkban. Az se riasszon vissza senkit, hogy esetleg nincs darts-készlete, aki újonnan jön, annak az elején biztosítunk mindent. Ez egyébként igaz az amatőr versenyünkre is, senkit se tartson vissza az, hogy nincsenek nyilai.

Érdemes inkább előre regisztrálni

Nem mondhatjuk, hogy túl költséges, ha valaki január 26-án a dartsozást választja programjául. A PDC által szervezett amatőr versenyre csupán 1500 forint lesz a nevezési díj a helyszínen. Sőt, aki előrelátó, spórolhat is egy kicsit. Lehetőség van ugyanis online előregisztrációra a Pécsi Darts Club facebook-oldalán, az [email protected] e-mail-címen, illetve akár személyesen is, egészen január 24-én éjfélig – ebben az esetben csak 1000 forintot kell befizetni, hogy indulhasson az ember az amatőr versenyen.

Január 26-án, szombaton 10 óráig tart a nevezés a helyszínen, a Mária utca 9.-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában