Tollaslabda

2019.02.01. 14:26

Már szinte újra bajnok a címvédő

A papírformának megfelelően a házigazda Multi Alarm SE (MASE) nyerte a tollaslabda I. osztályú csapatbajnokság alapszakaszának második fordulóját, a MASE pécsi, Basa­malom úti sportcsarnokában.

Horváth L.

Hat klub indult, ezek közül kettő budapesti (Fővárosi Vízművek SE, Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE), négy pedig vidéki (Fehérvár Badminton SE, Hajdú Gabona Debreceni TC, Tisza Squash SE Szeged, MASE Pécs) volt. Az egyes csb-mérkőzések három férfi, két női egyesből, két férfi és egy női párosból, valamint vegyespárosból álltak. A pécsiek a hétvégén mind a három ellenfelüket legyőzték, szombaton a fehérváriaknál 7–2-re és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnél 8–1-re, vasárnap pedig a debrecenieknél szintén 8–1-re bizonyultak jobbnak.

A MASE azzal veszített meccseket, hogy az előre benevezett malajziai vendégjátékosuk szombaton játék közben megsérült, így azokat a találkozókat fel kellett adni, amelyiken érdekelt volt. (Mivel a térdét fájlalja és a felépülése várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe, a gyógykezelése a hazájában zajlik majd.) Az alapszakaszból egy forduló lement októberben, ott a MASE mindkét akkori ellenfelét (Szeged, Vízművek) egyaránt 9–0-ra verte, így a bajnokság első szakaszát 5 győzelemmel, 41–4-es meccsaránnyal zárta.

Az alapszakasz végeredménye: 1. MASE, 2. Szeged, 3. Debrecen, 4. Fehérvár, 5. Vízművek, 6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az első három helyezett az érmekért, a másik három a kiesés elkerülésért küzd a folytatásban, az eredményeket a csapatok viszik magukkal. Ez pedig azt jelenti, hogy a MASE szinte már bajnok. A rájátszás április 14-én szintén Pécsett lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában