Kosárlabda

2019.03.30. 18:00

A PVSK-Veolia a DEAC-ot fogadja

Ismét rangadó vár a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatára a hétvégén, hiszen a rivális DEAC együttesét fogadja vasárnap 18 órától Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szabó D.

A pécsiek jelenleg a hetedik helyet foglalják el a tabellán, de akár még a – felsőházi középszakaszt jelentő – ötödik helyre is odaérhetnek, ha szerencsésen alakulnak a dolgok az alapszakasz utolsó két fordulójában. Ehhez viszont a Debrecen ellen mindenképpen egy sikerre lenne szükség. Ha azt az arcát mutatja Csirke Ferenc együttese, mint a múlt hétvégén az Atomerőmű ellen (85-65), akkor minden esélye megvan a győzelemre.

– A csapattól azt a védekezést várom, amit a Paks ellen, illetve az elmúlt két és fél mérkőzésen mutatott. Támadásban pedig meg kéne tartanunk azt, ami működött a közelmúltban – nyilatkozta lapunknak Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia vezetőedzője. – A hárompontosokban viszont mindenképpen fejlődünk kell, mert a Debrecen ellen 22-23 százalékos kinti dobásokkal nagyon nehéz nyerni. A bajnokság egyik legjobb támadócsapata érkezik hozzánk, átlagban 85–88 pont körül dobnak, ami elég veszélyes, és ezt általában idegenben hozzák.

A felek utoljára december végén találkoztak, akkor a Debrecen viszonylag simán, 74-58-ra megverte a „párducokat”.

– Azon a mérkőzésen is meg voltak a lehetőségeink – emlékezett vissza a tréner. – Például az első negyedben 6-7 olyan üres helyzetet hagytunk ki, amiből remélhetőleg hazai pályán többet fogunk értékesíteni. Emellett szigorúbban is kell védekeznünk, mint akkor tettük. A kulcs az első negyed lesz, hiszen a DEAC ebben az időszakban mindig sok pontot szerez, erre nagyon oda kell figyelnünk. Amikor az első játékrészben 20 alatt dobtak, akkor azokat a meccseket szinte mind elbukták. Az alapszakasz véghajrája nem is alakulhatott volna izgalmasabban a PVSK számára, hiszen következő hétvégén – a szintén ötödik helyre pályázó – a Zalaegerszeg vendégei lesznek. A 26. forduló további programja: Szolnok–TF, Körmend–Zalaegerszeg, Kaposvár–Jászberény, Fehérvár–Sopron, Szombathely–Szeged, Kecskemét–Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában