Aerobik

2019.04.04. 17:01

Taroltak a pécsiek a világkupán

Csodálatosan szerepeltek a magyar versenyzők, köztük a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. aerobikosai a Portugáliában megrendezett világkupán és Open viadalon. Az ötnapos maratoni versenyen hatalmas mezőny gyűlt össze, 22 ország mintegy ezer sportolója mutathatta meg tudását 9 éves kortól egészen a felnőtt világelitbe tartozókig.

K. Mayer A.

A PSN Zrt. versenyzőinek különösen jól sikerült a világkupa, nagyon kitettek magukért Varga-Réfi Eszter tanítványai. Soha nem fordult még elő, hogy ennyi érmet szerezzenek: a felnőtt világkupán három aranyat zsebeltek be, a junioroknál pedig további egyet (illetve kettőt, ugyanis az első helyen végzett csapatnak is volt pécsi tagja).

– Ez tényleg teljesen egyedi eset. Az aerobikközösség világszerte felbolydult, sorban cikkeznek rólunk. Még a nemzetközi és az európai tornaszövetségnél felkapták a fejüket ezekre az eredményekre – árulta el lapunknak Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetője. – Óriási boldogság ez, de nem áll meg az élet. Jövő szerdán már indulunk tovább Japánba, a következő világkupa helyszínére, ahol még nehezebb verseny áll előttünk.

A PSN Zrt. eredményei

Junior női egyéni: 1. Ákoshegyi Dóra (világbajnok orosz versenyző előtt – élete legjobb gyakorlatával, 20.300 ponttal nyert). A magyar válogatott junior csoportjával Ákoshegyi (mellette a Flex-HD és az Óbudai WDSE versenyzői szerepeltek) még egy aranyérmet szerzett. Trióban a pécsi sportolóval negyedikek lettek a magyarok. Felnőtt páros: 1. Mazács Fanni és Bali Dániel (mindkettő PSN Zrt. – a selejtezőből az első helyen jutottak a döntőbe). Felnőtt trió: 1. Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs (mindhárom PSN Zrt. – ők is az első helyen kerültek döntőbe). Férfi egyéni: 1. Bali Dániel (tán mondani sem kell, hogy az első helyen jutott a döntőbe).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában