Rali

2019.04.03. 15:08

Zsebe lekopírozta az előző szezon egri eredményét

Nagyon jól kezdődött a szezon a szederkényi autóversenyző, Zsebe Gábor számára: az Eger Rallyn megnyerte a kategóriáját rali2-ben, abszolútban pedig az ötödik helyen végzett.

K. Mayer Andrá[email protected]

 

Tavaly megnyerte a kategóriáját és az abszolútban az ötödik helyen zárt, s most, az idei szezonnyitón megismételte ugyanezt az eredményt a rali2-ben.

– Azzal indultunk neki, hogy szeretnénk az abszolútban az első ötbe beférni, ez sikerült is, valamint megnyertük a P12-es kategóriát. Huszonnyolc nevező volt, régen volt már ilyen népes a mezőny – mondta lapunknak Zsebe Gábor. – Nagyon jól felkészítettük a Skoda Feliciát, semmi gondunk nem volt, amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Egerben gyors pályák vannak, tudtuk, hogy ott kevés lesz a mi autónk végsebessége, ezért az ötödik hely nagyon jó eredménynek számít. Lesz ez még jobb is a későbbiekben!

Az autó tehát erős és ütőképes, a pilóta már többször bizonyította, hogy jó a keze – csak éppen navigátora nem volt. Elég furcsán oldotta meg a helyzetet: a közösségi oldalon a versenyzőtárs-keresőn kutatott segítő után. Talált is egyet, végül az egri Péter Pállal együtt indultak.

A szezonnyitón rajthoz állt a baranyai ralisport nagy öregje, Keszler Mátyás is (Galgóczi Istvánnal az oldalán) a YoungTimer 4WD kategóriában, s a bajnoki címvédő jól indított: az első helyen ért célba az Audi S2-vel.

Elsőre jó volt

Mohács A tavalyi csonka szezon után Szauer Gergő ismét visszakerült a ralibajnokság vérkeringésébe, azon belül is a Peugeot 208 R2 kupába. A hétvégén rendezett Eger Rallyn navigátorával, Rácz Lászlóval az oldalán az ötödik helyen zárt a mohácsi versenyző.

Ez a viadal volt a páros első versenye az új autóval. Szauer még soha nem vezetett elsőkerék-meghajtású versenygépet, így ez most komoly szintfelmérőként is szolgált. Sikerült hamar összebarátkozni az autóval, már az első gyorsaságin diadalmaskodtak kategóriájukban. A hetedik gyorson egy hiba miatt visszacsúsztak a 6. helyre, ám a fiúkat ez sem zökkentette ki. A verseny végén a Peugeot 208 R2 kupa 5. helyét szerezték meg, miután a 16 gyorsaságiból 11-et elsőként teljesítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában