Úszás

2019.06.17. 15:30

Ezüstöt nyert Balogh Vivien

Balogh Vivien, a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztályának sportolója ezüstérmes helyen zárta az utánpótláskorúaknak megrendezett Nyíltvízi Országos Bajnokság 7,5 kilométeres futamát Balatonfüreden, ezzel pedig kvalifikálta magát az augusztusi Ifjúsági Európa Bajnokságra.

Szabó D.

A pécsi tehetség 1:35:17.6-os időt úszott, és csak a Debreceni Sportcentrum versenyzője, Gál Kincső előzte meg, a harmadik helyen az FTC színeiben induló Fehérvári Réka végzett.

A Balaton-parti város adott otthont a hétvégén a Nyíltvízi Világkupának is, ahol harminc ország több mint száz úszója vágott neki a 10 kilométernek. Köztük a Balatoni Úszó Klub versenyzője, Rasovszky Kristóf, aki a férfiaknál be is zsebelte az aranyérmet, méghozzá igencsak nagy, 6,5 másodperces előnnyel (1:50:12.2). A magyar kiválóság a holland Ferry Weertmant és a német Soren Meissner előtt csapott elsőként célba. Rasovszky a vk-összetett (2100 pont) is vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában