Keretcsere

2019.06.19. 11:02

Már alakul a PEAC-Pécs új csapata

Fiatal magyar tehetségekkel, egy nagy visszatérővel és két légióssal erősített a klub az elmúlt hetekben.

Szabó D.

Az egyesület vezetői elköszöntek Simon Zsófiától, Julie Vanlootól, Katarina Tetemondovától, Alyssia Brewertől és Sarah Imovbioh-tól is. Helyükre érkezik a bajnoki ezüstérmes Diósgyőrtől Szabó Fanni, az MTK-tól Hegedűs Janka, illetve a klub volt játékosa, Kaposi Pálma is visszatér az Egyesült Államokból.

Irányító posztra a lengyel élvonalból egy amerikai légióst igazoltak a baranyaiak, Maegan Conwright személyében, magas poszton pedig az ukrán válogatott Taisiia Udodenkoval erősítettek. Az egyesületnél továbbra is számítanak Gémes-Sarok Nikolettre, Ruják Nórára, Wentzel Nórára, Tenyér Zsófia és Varga Eszterre, akik mellett a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségei, Vojinovic Milica és Habling Lara is csatlakoznak a kerethez.

Friss hír, hogy a bajnoki hetedik PEAC-Pécs akár nemzetközi porondon is megmérettetheti magát, miután a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntése szerint, öt magyar csapat képviseltetheti magát az Európa Kupában. Amennyiben a klub által leadott szándéknyilatkozatot az itthoni szövetség is jóváhagyja, akkor a pécsiek egy év kihagyás után újra EK-meccseket játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában