kajak-kenu

2019.06.26. 11:41

Szmrtykáék nem voltak messze a kvalifikációtól

Négy döntőben is érdekeltek voltak a Pécsi Kajak-kenu Club versenyzői a Szolnokon megrendezett ifjúsági, U23-as és felnőtt világ- és Európa-bajnoki válogatón.

K. Mayer A.

– Sajnos nem jutottunk ki világversenyre – mondta lapunknak ifjabb Csaba András vezetőedző. – Az U23-asoknál Szmrtyka Rebeka páros társával, Bende Biankával nem állt messze az Eb-részvételtől, de végül nem jött össze a kvalifikáció. Fodróczi Vilmos már munka mellett folytatja a versenyzést, ehhez mérten pláne értékes helyezéseket ért el mind az előző, mind a mostani válogató esetében. Párosban a még ifjúsági Krikler Zsomborral ment kétszázat, ez egy tesztverseny volt nekik, Zsombort menedzseltük vele. Jól mentek, de a kvalifikációhoz, az esetleges dobogós helyezéshez nem voltak elég gyorsak. Krikler egyesben is szépen szerepelt, a rengeteg induló között 1000 méteren megnyerte az előfutamát – a döntőbe jutás sajnos nem sikerült neki.

A serdülő Holczer Ákos az ifik között az MTK-s Panyik Zsomborral versenyzett az országos bajnokságra való hangolódás jegyében, mert ebben a felállásban megpróbálnak kijutni az Olimpiai Reménységek Viadalára: a fiúk 500 méteren előfutamot nyertek, majd nem sokkal maradtak le a döntőről.

A PKKC döntős eredményei. K2 férfi felnőtt 200 m: 5. Krikler Zsombor–Fodróczi Vilmos. K2 női felnőtt 200 m: 6. Szmrtkya Rebeka–Bende Bianka (MTK). K2 női felnőtt 500 m: 7. Szmyrtyka Rebeka–Bende Bianka (MTK). K2 női felnőtt 1000 m: 5. Szmrtkya Rebeka–Bende Bianka (MTK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában