Kajak-kenu

2019.09.30. 14:08

Jól szerepelt a PKKC a szolnoki versenyen is

A magyar bajnokságon elért eredményeinek köszönhetően a Pécsi Kajak-kenu Club-PSN Zrt. tehetsége, Holczer Ákos is ott lehetett a Pozsonyban megrendezett Európai Olimpiai Reménységek Viadalán, amit sokan a serdülő korosztály világbajnokságának neveznek. A versenyen K4 200 méteren két szegedi fiúval (Ozsgyáni Bence és Kupecz Kristóf), valamint az Óbudai Ganz sportolójával, Marosfalvi Maximmal ült egy hajóban.

Szabó D.

– Előre tudni lehetett, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, mert mind tizenöt évesek, ám az ellenfeleknél sokan egy-két évvel idősebbek voltak náluk, így kicsit kilógtak a sorból fizikálisan. Ennek ellenére nagyon ment alattuk a hajó, kevésen múlott a továbbjutás, Ákos szerint ez volt élete legjobb futama – mesélte lapunknak ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

A közelmúltban Szolnokon, a hagyományos Nagy Zoltán Emlékversenyen vettek részt a PKKC sportolói. A 200 és 2000 méteres futamokon sikeresen szerepeltek, négy érmet szereztek: 200 méteren Holczer Ákos első lett, 2000 méteren pedig Szebeni Álmos második, Holczer harmadik, a Szmrtyka Hannah–Tavi Johanna páros pedig szintén harmadik helynek örülhetett.

A PKKC-PSN Zrt. eredményei. 2000 méter: 2. Szebeni Álmos, 3. Holczer Ákos, 3. Szmrtyka Hannah–Tavi Johanna, 4. Krikler Zsombor, 5. Szmrtyka Hannah, 7. Sárdy Márk, 9. Poppe Tamás, 10. Weiling Vendel. 200 méter: 1. Holczer Ákos, 7. Pörnecz Dávid.Szabó D.

 

Címkék#kajak kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában