kosárlabda

2019.10.29. 10:25

Történelmi meccsre készül a PVSK-Veolia

Első hazai nemzetközi mérkőzését játssza ma 18.00-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata. Az ellenfél talán az eddigi legkeményebb rivális lesz, a portugál Benfica csapata.

Kvanduk Bence

Eddigi talán legnehezebb megmérettetésére készülnek a PVSK kosárlabdázói. A hétvégi nagyszerű Körmend elleni bajnoki győzelmet követően egy perc szusszanásnyi idejük sem maradt, és már érkezik is a portugál Benfica Pécsre a FIBA Európa-kupa 2. fordulójában, hogy összecsapjon Pongóékkal. Ráadásul Diggsre még mindig nem számíthat Csirke Ferenc.

– Nagyon erős vetélytárs a Benfica. Nem akarom megbántani a magyar ellenfeleinket, de megkockáztatom, hogy idei legerősebb riválisunk – nyilatkozta a PVSK vezetőedzője. – Van 9-10 jó játékosuk, hat amerikai légiósuk.

A tréner hangsúlyozta, hogy kifejezetten magas is az ellenfél. A kezdőjükben egy 196 centis irányító kivételével mindenki 2 méter feletti, de így is gyors játékot játszanak. Van 3-4 játékosuk, akik a VTB Ligában, az NBA-ben, a görög vagy épp a német első osztályban is bizonyított korában.

– Amit eddig le lehetett szűrni a mérkőzéseikből, hogy talán a hárompontosok terén nem olyan extra csapat. Természetesen van egy-két játékosuk, aki kifoghat jó napot, de összességében elmondható, hogy egy kicsit gyengébbek ezen a téren – mutatott rá a mester arra, ahol talán megfogható az ellenfél. – Fizikálisan viszont nagyon erősek.

Csirke Ferenc azt is kiemelte, már csak abból le lehet szűrni, milyen játékerőt képvisel az ellenfél, hogy az a Damian Hollis, aki az Albacomppal meghatározó játékosként bajnok lett, most 10-12 perces ember.

– Olyan jól kell dobnunk, mint a Körmend ellen. Ez kulcsfontosságú lesz, mint az is, hogy a védekezésünk keménységét megőrizzük – fojtatta az esélyeket latolgatva az edző. – Nem hiszem, hogy őket pozíciójátékban le tudjuk győzni.

A rajongók töretlen támogatására egészen biztosan szüksége lesz Budimiréknak, hogy ismét fantasztikus hangulatot generálva átsegítsék őket a holtpontokon.

– Remélem, nagy csata lesz, és kijönnek ugyanannyian, mint a hétvégi Körmend elleni összecsapásra – bizakodott a mester.

A csoport állása: 1. Benfica 1 győzelem/ 0 vereség, 2. Inter Bratislava 1/0, 3. PVSK 0/1, 4. ZZ Leiden 0/1.

A háromszázadik

Csirke Ferenc jelentős mérföldkőhöz érkezik a keddi találkozóval. Ez lesz regnálása 300. tétmérkőzése a csapat kispadján.

Az eddigi 299 találkozóból, 283 volt bajnoki összecsapás. Emellett 15 Magyar Kupa és 1 nemzetközi mérkőzésen dirigálta a fiúkat.

A 2011 óta a PVSK-Veolia kispadján ülő tréner tavaly azzal, hogy harmadik helyre vezette csapatát a magyar bajnokságban, az eurobasket.com-nál az Év edzője elismerést is kiérdemelte, valamint kitartó munkáját Városháza Emlékéremmel díjazták.

Regnálása alatt az előző év harmadik helyezése mellett háromszor nyolcadik, háromszor hetedik és kétszer hatodik lett a Pécs az első osztályban. Most pedig történetében először kilépett az európai porondra is, és első meccsén nagy csatára késztette a jó erőkből álló Pozsonyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában