Multi Alarm SE

2020.04.29. 09:58

Rövidebb meccsek jöhetnek a tollasozóknál

Nem tett le róla a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) elnöke, hogy megváltozzanak a sportág pont- és játszmarendszerének szabályai.

Fotó: Mark Phelan/badmintonbluffers.wordpress.com

A dán Poul-Erik Höyer az ötletét már a BWF 2018-as kongresszusán elővezette, de akkor, Bangkokban a 252 szavazóból 129-en mellette voltak, ám az elfogadáshoz kétharmados többség, vagyis 168 szavazat kellett volna. Höyer szerint három, 11 pontig tartó játszmát kellene játszani, a mostani két nyert, 21 pontig tartó szettel szemben.

Csorba József, a hazai szövetség elnöke, a pécsi Multi Alarm SE akadémiájának vezetője szerint ma már nagyon hosszúak a legjobbak mérkőzései, az elitben ritka az egy órás vagy annál rövidebb meccs. A legmagasabb szintű tornákon napi egy találkozón kell pályára lépni a résztvevőknek, míg az alacsonyabb minősítésű versenyeken a főtáblán egy nap kétszer kell játszani.

– A változtatás a szettek közötti és közbeni pihenőre, valamint a tanácsadási időre is kihatna – nyilatkozta Csorba József.

Höyer egyébként 54 éves, 1996-ban az atlantai olimpián megnyerte a férfi egyest, és ebben a számban háromszoros Európa-bajnok volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában