Labdarúgás

2020.05.29. 14:44

A környékbeliekre építene Maul Zsolt

Új elnökkel, a helyi borász Maul Zsolttal vág neki az elkövetkezendő éveknek a villányi labdarúgóklub. Az új vezető felvirágoztatná a klub utánpótlását, a felnőttcsapattal pedig a megyei I. osztály dobogóját célozza meg, de emellett a Magyarbóly kezét sem engedi el.

Szabó Dániel

Maul Zsolt elnöksége alatt a megyei III. osztályból indulva, a megyei II. vonal egyik bajnokesélyesévé vált a Magyarbóly labdarúgócsapata. A Villány vezetősége már télen megkereste a helyi borászt, hogy legyen a labdarúgóklub elnöke, de akkor még Maul csak a Magyarbólyra szeretett volna koncentrálni. A bajnokságot azóta lefújták, bajnokot, feljutót nem hirdettek, s végül mégis megszületett a megállapodás. A vállalkozó a Magyarbóly vezetése mellett a Villány elnöki posztját is elvállalta.

– Én úgy gondolom, hogy ez egy sikertörténet kezdete lehet – mondta lapunknak Maul Zsolt. – A új polgármesterrel, Mayer Istvánnal karöltve nagyon komoly terveink vannak a villányi klub jövőjét illetően. Elsősorban a utánpótlásra szeretnénk sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni. Villányt egy régiós, a környező településeket körülölelő utánpótláscentrummá szeretnénk tenni. A körülmények erre adottak lesznek, tervben van egy nagy műfüves pálya építése is.

Az újdonsült elnök kiemelte, hogy a felnőttcsapatot is helyi és környékbeli fiatalokra szeretnék építeni, akikkel a megyei I. osztály dobogóját céloznák meg.

– Szívesebben jönnek ki az emberek meccsre, ha a szomszéd fiú játszik – indokolta az új klubfilozófiát Maul.

A szakmai stábban is történtek változások, a Magyarbóly és a Villány eddigi vezetőedzői, Kósa Zoltán és Polgári Csaba helyet cserélnek egymással. Illetve játékosok is érkeztek Magyarbólyból, Havasi Dániel, Farkas Balázs, Kovács Roland, Kisgyörgy Szabolcs és Nagy Norbert személyében.

– Polgári Csaba a Magyarbóly irányítása mellett a Villány ificsapatát is „megörökli” a leköszönő Jurin Csabától. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy a mostani és a volt vezetőség nevében megköszönjem a 21 éves munkáját, hiszen rengeteget köszönhet neki a villányi labdarúgás – zárta gondolatait Maul.

Címkék#maul zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában